Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

De MINI Shop voor alle Originele MINI Onderdelen

Het complete aanbod MINI onderdelen, online.
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

03 jan 2019, 20:09

Toxic,

zojuist gekeken en lijkt erop dat Ekris het al gefikst heeft, om 11.00 en 14.00 uur zijn er 2 bestellingen gedaan.
Als je artikelen in de winkelwagen gedaan hebt dan bij afrekening niet je naam in gaan vullen, alleen het alternatieve adres (waar het pakketje bezorgd moet worden) invullen. Alle debiteuren gegevens zo laten zoals ze staan, als je die gaat aanpassen raakt het account corrupt en krijg je de melding dat het debiteuren nummer niet klopt.

Je moet dus weer kunnen bestellen, lukt het niet dan lees ik het hier graag.

Thnx,

Milco
Gebruikersavatar
Riško
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 jul 2018, 22:52
Locatie: Rotterdam

20 jan 2019, 17:58

Hallo allemaal :)
Kan het kloppen dat de korting niet meer zichtbaar is of gaat er iets niet goed?
Log al een paar dagen in maar krijg nooit de club korting.
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

20 jan 2019, 19:18

Rīsko,

ik heb even gekeken en je hebt gelijk, zal de webshop POC van Ekris even een berichtje sturen. Gelieve een volgende keer via een mailbericht (envelopje op start pagina = info@newminiclub.nl) ons even een berichtje sturen dan nemen we gelijk actie. Normaler wijze binnen een paar uur reactie van Ekris en dan wordt het meteen opgelost.

Ekris zelf is niet al te actief op het forum dus dit soort problemen gelijk bij ons bekend stellen :icon_top: .

Ik laat het weten als het gefikst is,

mvg. Milco
Gebruikersavatar
Riško
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 jul 2018, 22:52
Locatie: Rotterdam

20 jan 2019, 22:14

Ahoj Milco,

Zal ik de volgende keer doen!

Alvast bedankt :icon_top:
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

21 jan 2019, 00:15

Zondags zijn ze natuurlijk niet open maar verwacht dat maandag voor de middag alles weer moet werken.

Gr. Milco
Plaats reactie

Terug naar “MINI Ekris / ekris.nl / MINIshop”