Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Leuke MINI Clubman JCW Review!

Van alles over de 3de generatie MINI.
Plaats reactie
minilover1
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 13 apr 2018, 14:37

13 apr 2018, 15:23

Kwam dit tegen op Youtube:Wat vinden jullie hiervan?
Gebruikersavatar
DennisHart
Site Admin
Site Admin
Berichten: 905
Lid geworden op: 02 nov 2015, 23:07
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

13 apr 2018, 16:01

Tja, sorry, maar vindt de Clubman gewoon geen mooi model (mijn mening, mijn smaak he) en ik vindt het geen Mini meer.
Groeten Dennis
(mede) Beheerder NewMINIclub
________________________________________________________________
It takes 8,460 bolts to assemble an automobile, and one nut to scatter it all over the road.
Afbeelding
SYR
Ben1
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 jun 2017, 13:07

13 apr 2018, 19:53

Klopt het model blijft wennen. Het is niet zo als de oude meer in verhouding. Ook mis ik het halve deurtje aan de zijkant. Maar voor de rest vergeleken met de oude is het interieur weer luxer beter als de oude. En is ook de gehele kwaliteit toegenomen... maar de r55 blijft leuker:) sorry nieuwe clubman eigenaren ;)
MiniJCW888
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 okt 2016, 11:43

13 apr 2018, 20:43

Grappig, vind de nieuwe Mini clubman JCW in rebel green met rode striping + rode dak echt gaaf. Het is een volwassen auto geworden. Dat vind ik sowieso van het interieur. Wat is dat een verbetering, zeg. Echt een volwaardige auto geworden. Alleen de prijs, die is echt veel te hoog. Misschien wordt dit mijn volgende auto. Daarnaast vind ik de BMW 4 serie gran coupe in de kleur Estoril blauw ook erg gaaf. Alleen vind ik de Mini toch net wat " specialer" en speelser....moeilijk, moeilijk.....
Plaats reactie

Terug naar “MINI-Talk”