Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

F55 S - geen driving modes :S

Plaats reactie
VintageSpeed
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 29 aug 2009, 23:58
Locatie: België

04 jun 2018, 16:26

Hallo!

Ik heb een Mini S van 2014 gekocht met een sportautomaat en redelijk wat opties, behalve de "driving modes".

Nu zou ik ook de pops&bangs "overrun" functie willen, maar blijkbaar kan dat niet zonder de DM selector?? Het is wel de bedoeling dat dit afstaat als mijn vrouw ermee rijdt, dus het moet schakelbaar zijn.

Denken jullie dat ik de plofjes ga horen met een kleppenuitlaat Remus V2 of de JCW Pro kleppenuitlaat, als ik hem in Sport schakelen zet? Geeft dat een andere instelling of leidt dat alleen maar tot hogere toeren voor hij schakelt..

Iemand tips, tricks of hints?

Ik hoopte met coderen dat je ook de driving modes kon trigeren, maar bljikbaar moeten deze er al opstaan dan (vb dan kan je coderen dat je opstart in Sportmodus). Ook kan ik bij BR bijvoorbeeld gaan waar ze de overrun programmeren, maar dan kan ik hem niet afzetten! Ze kunnen hem niet in een schakelbaar programma programmeren helaas.

SOS
VintageSpeed
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 29 aug 2009, 23:58
Locatie: België

05 jun 2018, 08:55

Niemand hier met een Sportautomaat en een uitlaat JCW of Remus?

Ik zou alvast even willen weten als je de pook links duwt in Sportschakelstand of je dan een ander geluid krijgt (pops?) als je geen driving modes hebt, of dus niet in Sportmode zet.
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

05 jun 2018, 17:09

Ja, heb een F60JCW met Sportautomaat ook nog (en ook drivingmodes).... en eigenlijk nooit op gelet of ie met alleen de pook naar links meer plopt. Ik zal het eens een keertje uitproberen.
mackeessie
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 dec 2010, 00:24

06 jun 2018, 00:14

Ik heb een F57 ( Cooper S) met Sportautomaat en JWC uitlaat zonder driving modes, en normaal hoor je geen pops , maar met de uitlaatklep open en de automaat in M stand, dus schakelen met de flippers, hoor je bij flink optrekken en op schakelen van bv 2 naar 3 een soort roffels in de uitlaat. En bij gas minderen zodanig dat je een beetje gas geeft om de snelheid net te behouden hoor je soms ook wat roffelen. Het lijkt niet op het knallen en poppen in de sport stand bij Driving modes, die ik op sommige YouTube filmpjes hoor. Je schijnt wel bij sommige Tuners ( bv BR-Performance) die knallen, pops etc te kunnen laten inprogrammeren, geen idee of het ook in- of uitschakelaar is dan.
VintageSpeed
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 29 aug 2009, 23:58
Locatie: België

06 jun 2018, 00:40

bedankt Mackeessie! dat was het antwoord dat ik zocht.

je kan het inderdaad bij diverse tuners als ZIP en BR laten inprogrammeren, maar helaas -volgens hen- niet uitschakelbaar.

Kan op termijn misschien nog komen als ze de software nog wat beter onder de knie hebben? Bij de BMW 220i, wat bijna dezelfde auto is, kunnen ze het wel!
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

08 jun 2018, 22:37

Inderdaad, normale stand en automaat weinig ploppen. Hendel naar links M/S-stand, ook weinig ploppen. Alleen bij zelf schakelen, met flippers of de hendel dan hoor je wat roffels.
Staat de MINI in de 'drivingmode' sportstand, dan roffelt ie er lustig op los. Zelfs in de automaat stand heb je roffels. Ga je ook flipperen of met de hendel schakelen...ja dan knalt ie soms gewoon....
VintageSpeed
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 8
Lid geworden op: 29 aug 2009, 23:58
Locatie: België

14 jun 2018, 12:37

Toevallig iemand geprobeerd met de BimmerCodeApp of Icarly of je -als je dus de Driving Modes Selector NIET hebt- de Sport mode kan activeren?
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”