Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Verlaging Mini F56 en camber / uitlijning

Plaats reactie
Justin2015
Enthousiast
Enthousiast
Berichten: 112
Lid geworden op: 24 nov 2015, 10:15
Locatie: Kaatsheuvel
Contacteer:

30 jan 2018, 09:10

Beste Mini liefhebbers,

Ik twijfel erover mijn F56 iets lager bij de grond te zetten middels Cobra 3 cm verlagingsveren icm 17" velgen (velgen reeds gemonteerd).

Ik heb alleen enkele vragen:
- Door verlaging veranderd ook het camber? Is dit met uitlijnen weer te corrigeren (af te stellen) naar camber-neutraal? Schijnt per auto verschillend te zijn wat je kunt aanpassen las ik op google...
- Is uitlijnen na verlaging noodzakelijk?
- Is het veel inleveren op comfort na montage van de Cobra veren?
- Ik las bij F54 Clubman eigenaren dat hun auto na de Cobra veren naar rechts gingen trekken bij rechtuit rijden, is dit ook het geval cq risico bij een F56?

Alvast bedankt voor jullie input :) groet Justin
Trotse bezitter van een Mini F56 Diesel :D
Peter
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 6510
Lid geworden op: 25 sep 2005, 21:21
Locatie: Roelofarendsveen

30 jan 2018, 11:45

Hoi Justin,

Mijn F55 is met cobra veren verlaagd. Ik heb de auto niet laten uitlijnen want hij rijdt prima en ik heb geen vreemde bandenslijtage. Binnenkort laat ik ook camber verstelbare Powerflex bussen in mijn voorwielophanging plaatsen. Dan wordt de auto wel uitgelijnd.

https://powerflexusa.com/minigen3camber ... shing.aspx

Qua comfort lever je wel wat in maar ik vind het juist fijn zo. De harde stand van mijn dempers (ik heb het DDC onderstel) gebruik ik niet. Dan wordt het wel te hard...
Justin2015
Enthousiast
Enthousiast
Berichten: 112
Lid geworden op: 24 nov 2015, 10:15
Locatie: Kaatsheuvel
Contacteer:

30 jan 2018, 12:09

Bedankt voor je reactie Peter.

Met welke maat velgen rij je?

En is de camber na verlagen af te stellen bij uitlijning of heb je dan altijd camberplates of dergelijke nodig?
Trotse bezitter van een Mini F56 Diesel :D
MartijnGizmo
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 5649
Lid geworden op: 08 mar 2011, 12:48
Locatie: Almere
Contacteer:

01 feb 2018, 09:23

Camber is standaard niet te stellen aan de voorzijde, sporing zou ik na verlagen altijd even laten controleren/aanpassen.
d00rgaan
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 24 mar 2017, 12:58

19 mei 2018, 13:47

Uitlijnen is noodzakelijk na verlaging. Ik heb zelf mijn F56 JCW laten voorzien van een setje eibachs. Dit was vooral omdat de vering wel wat straffer kon imho. Verlaging van 3cm maakt optisch weinig verschil, als het je om de looks gaat zou ik nog iets lager gaan.
Kennethdrrr
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 07 aug 2018, 10:44

08 aug 2018, 10:23

Ik heb destijds mijn F56 Cooper verlaagd met een schroefset van H&R.

Erg tevreden, voornamelijk de wegligging en natuurlijk de looks.

Onder mijn FJCW komt ook weer een schroefset.
Plaats reactie

Terug naar “Motor- en onderstel (tuning)”