Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Stoelen vervangen

Plaats reactie
atonba
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 37
Lid geworden op: 27 apr 2013, 12:46

16 jul 2017, 19:06

Heeft iemand ervaring met het verwisselen van de voorstoelen? Ik baal zo dat ik de standaard uitvoering heb. Hoeveel zou het kosten? En waar koop je twee stoelen?


Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Casper
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 3925
Lid geworden op: 01 nov 2012, 12:08
Locatie: Noord Holland

16 jul 2017, 19:48

Je kan bij de dealer nieuwe stoelen bestellen bv de sport of JCW stoelen. Je kan ook naar een specialist gaan die kunnen je stoelen aanpassen of vervangen voor een stoel met jouw wensen. Ik heb goede ervaringen met AST die hadden in mijn 5 serie nieuwe stoelen ingebouwd toen ik een rugprobleem had, lees hernia. Die hadden toen Recaro stoel ingebouwd. Veel suc6 :icon_top:

PS, Het is niet goedkoop als je via AST doet bv kan je wel een stoel kopen die bij je budget past JCW zijn vaste prijzen of je moet voor tweede hands gaan. Kijk dan vooral op Abay duitsland daar komen ze nog wel eens voorbij
Afbeelding

mods: dual oil catch can. M7 Vortex carbon hoodscoop, Carbon zijpanels/ achterspoiler/dashboard/pook/middentunnel/deurgrepen binnen en buiten, JCW Carbon spiegelkappen JCW Remmen/lerder dashboard/spoilertrim/extra tellers. Erbach achterstabistang. Chrome gone. Diff achter. ramen getint achter. Jap racing velgen 17 inch 8,25 J. MINI OEM dagrij LED verlichting. short antenna
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1622
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

30 jul 2017, 22:10

Cheek-o van CM Customs had in zijn R53, 2x F56 (sport) stoelen ingebouwd. Nu heeft hij een Roadster en ik weet dat ze te koop hebben gestaan maar totaal geen idee of ie ze nog heeft. Je zou hem even kunnen contacten via een PB op dit forum (forum naam: Cheek-O).

Milco
Plaats reactie

Terug naar “MINI F56 (Hatchback), F55 (Hatchback 5-deurs), F54 (Clubman)”