Edward's laatste rit

Gebruikersavatar
Marcel Always Open
Cabrio-King
Locatie: Pijnacker
    unknown unknown
Berichten: 8524
Lid geworden op: 06 mei 2006, 23:18

Edward's laatste rit

07 okt 2018, 16:16

Edward van Laar 1959 - 2018

Onze grote vriend Edward is heengegaan op 5 oktober. Wij kennen Edward als een ruimhartig, vriendelijk en enthousiast MINI-rijder. Edward heeft een verschrikkelijke strijd gestreden en verloren tegen een verschrikkelijke ziekte.

Vanuit newMINIclub hebben we vooraf de kans gekregen om Edward’s laatste wensen te bespreken met hem en met zijn zoon Mike. Marcel (“marcel always open”) is vanuit NewMINIclub vooruitgeschoven als contactpersoon . Om Edward een laatste MINI groet te kunnen brengen, doen wij een oproep aan de MINI rijders.

Programma hoofdlijnen:
Aanstaande zaterdag 13 oktober 2018 is de dag van de ceremonie.

12.00 – 12:30 uur aankomst + opstellen MINIs
13.00 – 14:30 uur receptie binnen
15:30 uur vertrek stoet naar Heidehof
16:00 uur aankomst stoet bij Heidehof
16:30 uur op parkeerplaats: einde van onze “verplichtingen”

Kleding
Edward zag het leven als feest, dus we komen zeker niet te formeel gekleed. Wij zijn de MINI-club dus wij komen zoveel mogelijk in MINI-kleding. Dus komt maar op met die MINI-shirts, truien, jassen en caps!

Gedetailleerd
Tussen 12:00 uur en 12:30 verzamelen de MINI rijders en stellen ze zich op bij rouwcentrum Rouwenhorst (Apeldoorn) op de “oprijlaan” in een aangesloten lint MINIs.
Om 13:00 uur start een receptie in rouwcentrum Rouwenhorst. Hier is gelegenheid om afscheid van Edward te nemen en gelegenheid voor condoleance. De receptie is voor iedereen toegankelijk.
De receptie duurt tot 14:30 uur.

Om 15:30 uur vertrekt Edward met een stoet vanaf Rouwenhorst richting Heidehof. We zullen in een stoet Edward naar zijn laatste rustplaats brengen. De rouwauto gaat voorop en wordt onmiddellijk gevolgd door de bekende grijze MINI cabrio R52 met oranje striping van Edward, gereden door zijn vrouw en dochter. Zoon Mike’s rode R53 MINI volgt op derde plaats, en daarna een oom met familie ook in MINI. Er volgt nog 1 auto van ander merk, met mindervalide familieleden. Daarachter komen wij. We hopen een hele lange serie MINI’s te vormen. De route van Rouwenhorst naar Heidehof is ongeveer 10 minuten rijden. We rijden onderweg nog even langs de kapperszaak van Edward in Ugchelen, die hij tientallen jaren gerund heeft. Er wordt niet van jullie verwacht dat je in je MINI ook nog familieleden meeneemt. Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid voor politiebegeleiding met motoren , maar dat is nog onzeker.

Heidehof
Bij aankomst op het uitvaartcentrum Heidehof gaan we voor de slagboom direct links richting het paviljoen, en niet richting het hoofdgebouw. Tussen entree en paviljoen willen we een erehaag van MINI’s opstellen, en daarmee de stoet ontvangen. De rouwauto en de 4 auto’s van familieleden stoppen bij de entree, de MINI’s passeren en stellen zich op, waarna de rouwauto door de erehaag rijdt. We verwachten dat de MINI-rijders op dat ze naast hun MINI staan. Hierna is geen gelegenheid meer om Edward eer te bewijzen, omdat Edward door zijn naaste familie zelf weggedragen gaat worden en alleen de naaste familie het paviljoen binnengaat. Wij als MINI-rijders blijven dan achter op de parkeerplaats waar onze taak eindigt. De samenkomst in het paviljoen is in zeer besloten kring


Opgeven
Opgeven kan door een email te sturen naar [email protected] . Vermeld svp je kenteken , je naam en aantal personen. Na je opgaaf krijg je binnen een dag een email bevestiging terug van Marcel.
Opgaaf staat open voor iedereen met een MINI of Mini. Leden zonder Mini zijn natuurlijk ook welkom op receptie, maar parkeren op de algemene parkeerplaats, en rijden niet mee.

Rouwlintjes
We bekijken nog hoe we de MINI’s van kransen , rallystickers , rouwlintjes o.i.d. kunnen voorzien. Hierover is reeds overleg gaande met Jordy en met uitvaartonderneming.

Opkomst
We weten nog niet hoeveel MINIs er komen. We hopen op 20 tot 40 MINIs (of Minis). Als we in de luxepositie komen, dat er enorm veel meer MINIs opkomen, zou de stoet enorm lang worden. Als we geen politiebegeleiding kunnen krijgen, wordt dan niet hanteerbaar. In dat geval gaan we splitsen, waarbij een stuk of 40 MINIs in de stoet meerijden, terwijl de rest alvast vooruit rijdt en alvast de erehaag opstelt op locatie. We hopen op jullie begrip. We verwachten ook dat jullie meewerken door je op te geven, door op tijd naar de andere locatie te vertrekken, en door de parkeer-aanwijzingen op te volgen van de MINI-rijders met de gele hesjes. Het opstellen van onze MINIs moet namelijk soepel gebeuren en geen tientallen minuten duren.
Mogelijk vraagt Marcel nog een extra persoon om bij Heidehof te helpen met “parkeerbeheer”. Fred en Charles hebben hun toezegging reeds gedaan voor “parkeerbeheer” en daar zijn we zeer blij mee. Volg de aanwijzingen svp.

Adres Rouwcentrum Rouwenhorst
Adres: Christiaan Geurtsweg 24
7335 JV Apeldoorn
Aankomen tussen 12;00 en 12;30 uur en opstellen

Adres: Heidehof Uitvaartcentrum/crematorium
Engelanderholt 95
7339 BX Ugchelen
Gr, Marcel
Why straight when you can corner?
"The UJ flag and the chrome add another 100HP"

Terug naar “Events 2018”