Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

RHD drive R53 Cooper S te koop

Net te laat voor dat koopje wat je zo graag wilde hebben of gevonden wat je zocht.
Gesloten
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1631
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

19 apr 2018, 22:48Compleet standaard Cooper S te koop;
115k mijl op de teller (185k km)
Is lopend te zien en te horen.
Puntjes; bandje rechtsvoor moet ik even oppompen, er zitten een tweetal kleine scheurtjes in de voorbumper, veer rechtsachter is gebroken, achterbank staat niet op de foto maar komt er wel een in, skirts zijn voor transport gedemonteerd om schade te voorkomen - zitten dus los, een hanger van de uitlaat is afgebroken, mist de chrome tankdop.
Extra opties; witte achterlichten en derde remlicht, direnza uitlaat (mist dus wel een hanger) en er is een achterste strutbrace gemonteerd en auto heeft een Aerobumper (met twee kleine scheurtjes)
Ideale auto voor iemand die een ombouw naar Cooper S wil doen in zijn One/Cooper; een track toy wil bouwen of puur en alleen voor reserve onderdelen. Auto heeft papieren dus invoer kan eventueel ook indien er een Nederlands kenteken op zou moeten.

Zie foto's op FB page/link (klik op FB plaatje in foto)
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1631
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

12 aug 2018, 14:35

Wordt op dit moment in onderdelen aangeboden op FB door Sander op T Root.

https://www.facebook.com/groups/202370973280850/

Deze advertentie wordt gesloten
Gesloten

Terug naar “Verkocht/gevonden”