Startproblemen en stotteren: sensor thermostaathuis

TVM Works is uw BMW en MINI specialist in Dongen in Brabant.
Gebruikersavatar
Hampy
Be Mini
Be Mini
Contacteer:
Locatie: Eindhoven
    Windows 10 Chrome
Berichten: 418
Lid geworden op: 23 okt 2007, 16:06

Startproblemen en stotteren: sensor thermostaathuis

23 feb 2020, 16:51

Mijn Hampton Clubman had de afgelopen week moeite met starten op de koude ochtend. Na lang aanhouden startte ie wel, maar vervolgens reed ik hakkelend de straat uit omdat de MINI af en toe terloops stevig inhield. SOS Gelukkig geen nood, want hij kon gisteren (op zaterdag :-))!!) door Toon worden nagekeken. MINIoloog Toon hoorde bij binnenkomst al waar t euvel in schuilde :{, dat werd ook door de uitlezing bevestigd: de piepkleine sensor in het thermostaathuis was kapot. Dat verklaarde ook dat bij een koude motor de fan af en toe in werking trad en waardoor ook nog wat andere dingen meer verkeerd aangestuurd werden. Dit bleek overigens een terugroepactie op deze lichting van de Clubman. Het énige tot nu toe bekend blijkende euvel bij deze MINI gelukkig. En een ander geluk was dat Toon een nieuw ‘huis’ op voorraad had. Dus ikke blij! En ik kreeg ook nog een mooi instructiefilmpje :P mee voor de day after, over hoe ik dan bij koude motor een paar dingen voor de zekerheid moest checken. Ik was helemaal happy-de-pappy!! (o nee Hampy-de-pappy (shakeit)
 

 
 
 
 
 
 
 
Gebruikersavatar
MINIf57JCW
NMC Staff
NMC Staff
Contacteer:
Locatie: Wijchen
    Windows 10 Chrome
Berichten: 332
Lid geworden op: 17 jan 2006, 19:42

Re: Startproblemen en stotteren: sensor thermostaathuis

23 feb 2020, 19:05

Op onderstaande foto is de sensor (thermostaat) te zien (rond omcirkeld).

Afbeelding

De thermostaathuis (oud & nieuw). In het nieuwe model zit de temperatuursensor in de kabel aan de buitenzijde. Deze is eenvoudig te vervangen. In het oude model is die niet los te vervangen.

Afbeelding

Dus als je MINI slecht start of als de motor nog koud is al meteen de ventilator laat aan slaan en hij dreigt steeds af te slaan dan is er een reële kans dat bij een R serie MINI het thermostaathuis defect is. 

De dag erna nog even testen (koude start):F57 John Cooper Works, British Racing Green
Afbeelding

Terug naar “TVM Works”