Halogeen vervangen voor led

drkoen
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 nov 2023, 13:36
Nederland

Halogeen vervangen voor led

04 nov 2023, 20:06

Ondanks het doozoeken van het forum heb ik nog geen antwoord kunnen krijgen op onderstaande vraag.
Ik wil graag de halogeen lampen in mijn f56 vervangen voor led. Naar wat ik lees heeft osram tegenwoordig goedgekeurde lampen, waarbij je de halogeen h4 vrij eenvoudig kunt vervangen voor led met h4 aansluiting.
Kan dat? Heeft iemand ervaring hiermee? Of is er toch canbus nodig, of via bimmercodering iets aanpassen?
In de sheet staat alleen een hele oude mini vermeld, dus osram lijkt geen garantie te geven dat het werkt.
https://www.osram.com/ecat/NIGHT%20BREA ... P_4063288/

En moeten er nog meer lampen vervangen worden om een mooi beeld te krijgen? (Dagrijverlichting oid?)
Gebruikersavatar
Schroefie
NMC Staff
NMC Staff
Contacteer:
Locatie: Veghel
Berichten: 3262
Lid geworden op: 02 jan 2014, 18:12
Nederland

Re: Halogeen vervangen voor led

05 nov 2023, 17:49

Hoi Koen,

het probleem met Halogeen updaten naar led is dat het niet altijd kan/mag ivm APK afkeur. Dit heeft te maken dat zodra je Led in een Halogeen koplamp plaats het licht beeld verstrooid wordt en door de feller zijnde licht de tegenligger verblind wordt.

Vaak is het beter om meteen de Halogeen koplamp te vervangen voor een LED koplamp maar daar zit natuurlijk een ander prijskaartje aan en als je meer info wil is mijn advies neem contact op met NDH Automotive (https://ndh.nu/?page_id=102) of Bas van MDM-montage (https://mdmmontage.nl/contact-informatie/). Zij kunnen je wel verder helpen cq adviseren vooral bij de 3de generatie MINI's is veel achteraf in te bouwen cq aan te passen. Mijn ervaring doe het meteen goed en laat je goed adviseren.

Ik heb er persoonlijk met mijn 2de generatie MINI een R55 Clubman ook met geworsteld. Wilde eerst ook led lampen in mijn Halogeen verlichting plaats maar was APK afkeur dus uiteindelijk de after sales MINI Xenon inbouwset genomen, ongeveer 650€ en 2 tientjes voor het coderen en heel blij met het resultaat. Ik was Xenon gewend en dan terug naar Halogeen is net of dat je met kaarsverlichting rijdt, zoveel minder lichtopbrengst dus begrijp wel dat je een beter lichtbeeld wil.

Succes,

Gr. Milco
drkoen
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 03 nov 2023, 13:36
Nederland

Re: Halogeen vervangen voor led

07 nov 2023, 22:05

thanks voor het antwoord. Het prijskaartje wordt zo wel erg veel hoger. Ik zie nu prijzen van 950,- euro voor het vervangen van de koplampen. Dat is het mij niet waard

Terug naar “Exterieur”