Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Originele bluetooth module

De binnenkant, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc.
Genuxx
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 01 jan 2017, 23:53

24 jan 2017, 23:46

Red Scorpion schreef:Heb vanaf het begin al de telefoonmodule voor mij Nokia carkit in de auto zitten. Kan de telefoon opnemen en ophangen vanaf het stuur en ook het volume regelen. Werkt helemaal super. Gewoon de losse module bestellen en inbouwen. Wel de originele carkit van Nokia gebruiken.
Ik wil dit ook gaan doen, is het mogelijk om uit te leggen hoe en in welke volgorde ik de kappen demonteer zodat de radio-unit bereikbaar wordt voor aansluiten van ISO stekkers?

Ben nog even aan het uitzoeken welke componenten ik nodig heb bij NavInc vandaan, lijkt wel op een betaalbare passende oplossing.

Vast bedankt!
Remco
Genuxx
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 01 jan 2017, 23:53

08 apr 2017, 21:48

DONE, paar uurtjes werk met kappen loshalen en NavInc module samen met Parrot MKi9100 BT module ingestekkerd; alles teruggebouwd en klaar. Microfoon netjes in de hemel ingebouwd. Nu maar ervaren hoe goed het werkt, ik heb een erg blije vrouw ;-)
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”