Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Bestuurdersstoel zit vast/geblokkeerd.

De binnenkant, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc.
Plaats reactie
Stéphanie
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 sep 2017, 09:29

15 okt 2017, 09:37

Hallo allemaal,

Ik ben inmiddels al weer een maandje in het bezit van een mini one uit 02/2002.
Vanaf het begin af aan ging de passagiersstoel al wat lastig naar achteren als er iemand of de hond achterin was ingestapt. Maar altijd met wat beleid en wat kracht kregen we hem weer in de goede stand.

Gister gingen we even met zn allen shoppen, toen we op de parkeerplaats van het winkelcentrum stonden wou de bestuurders stoel met geen mogelijkheid meer naar achter. Na wat gespeeld te hebben met de hoogst vertstelling ging de stoel ineens wel weer naar achter.
Toen we thuis aankwamen en iedereen was uitgestapt wou de stoel weer niet naar achter. Hij staat nu naar voren en helemaal voorin dus er mee rijden zal niet gaan.

De hendel waarmee je de stoel naar voren en naar achteren doet is geblokkeerd daar zit geen beweging in te krijgen en met de hendels aan de zijkant krijg je ook geen beweging in de rugleuning.

We hebben al geprobeerd om de stoel er uit te halen maar de schroeven zitten zo vast die krijgen we met geen mogelijkheid los. Ook kunnen we niks vreemds vinden in de rails van een uitstekend schroefje of iets wat de stoel zou moeten blokkeren.

Heeft iemand een idee wat dit zou kunnen zijn ??
Ron harley
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 26 jun 2016, 14:48

15 okt 2017, 11:29

Is wel een truukje voor om hem weer in de normale stand te krijgen.
Ik denk dat iemand hier op het forum dat zeker wel weet.

Verstuurd vanaf mijn GT-I9301I met Tapatalk
Stéphanie
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 10 sep 2017, 09:29

15 okt 2017, 12:28

Na wat heen en weer geduw en getrek aan de stoel kwam er weer beweging in. Nu in de juiste positie geplaatst en zo laat ik hem dan maar staan
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”