Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Gekraak met sturen

Snelheid! hoe kom ik sneller vooruit, door de bocht en weer tot stilstand.
Plaats reactie
Vinny85
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 332
Lid geworden op: 29 jun 2016, 20:52

03 sep 2018, 20:20

Beste mensen als ik de auto inparkeer dan hoor ik het bij mijn voorveren erg kraken. Zijn dat de veerpootlagers die ik hoor? En zo ja welk deel moet er vervangen worden daarvan?
Vinny85
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 332
Lid geworden op: 29 jun 2016, 20:52

11 sep 2018, 19:08

Ik zie ook dat mijn motorsteun lekt. Kan het ook daarmee temaken hebben?
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

11 sep 2018, 19:59

Als ie bij stilstand ook kraakt tijdens het sturen, dan zou ik verwachten dat het de motorsteun niet is. Een kapotte of lekke motorsteun merk je vooral bij (bruusk) optrekken en gas loslaten.

Weet je zeker dat de voorveren kraken? Want er was ooit ook een fix om het lager onder het stuur te smeren, die kraakte ook nog wel eens...
Als het echt de veren zijn, dan zit het lager in de topmount. Wellicht ook last van 'mushrooming'? Dat het plaatwerk bij de veerpoot rond/bol gaat staan?

Vinny85
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 332
Lid geworden op: 29 jun 2016, 20:52

11 sep 2018, 20:17

Nee geen last van mushrooming. Wel van kraken. Ik zal het lager morgen ff opvissen van het stuur. Ff kijken waar hij zit.

Kan het lekke/kapotte motorsteen kwaat? Of moet zoiets direct verbangen worden?

Bedankt voor jullie reacties.
Vinny85
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 332
Lid geworden op: 29 jun 2016, 20:52

14 sep 2018, 09:44

Ik heb het lager gevonden en goed ingevet met inustrievet. Na een testrit zijn we erachter gekomen dat het kraken voor 95% weg is. Dus gelukkig niet de veerpootlagers, scheelt een hoop werk.

Vandaag een bestelling gedaan op de lekkende motorsteun. Die word samen vervangen met een olie verversbeurt.
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

14 sep 2018, 18:38

Mooi dat het dan relatief makkelijk op te lossen was. Scheelt, denk ik, heel veel sleutelwerk op deze manier... :icon_top:
Plaats reactie

Terug naar “Motor- en onderstel (tuning)”