Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Rare problemen mini R50 cooper

Snelheid! hoe kom ik sneller vooruit, door de bocht en weer tot stilstand.
mitchellbrink81
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 27 jun 2017, 15:52

30 jun 2018, 14:51

Hallo Allemaal,

Ik heb me hier een tijdje geleden al even voorgesteld maar daarna is het een beetje stil komen te liggen op het forumgebied. Niet op mini gebied kan ik dan weer wel zeggen...

3 weken terug heb ik mijn motor opgeblazen :shock:, en 2 weken terug heb ik deze vervangen voor een andere blok.
Daarna een week rustig gereden, de motor liep mooi en ik had geen melding of iets dergelijks. Maar afgelopen week kreeg hij ineens rare kuren, ik reed weg vanaf mijn werk en na een minuut of 5 brand het ASC lampje, ik dacht toen nog wellicht is er een stekkertje losgeschoten. Even later toen ik de file in reed begon hij erg slecht stationair te lopen en viel zelf een aantal keer uit :(, ook bij hoger toerental komt er een soort galm/gejank.

Wat ik niet vervangen had van het nieuwe blok waren de bougies en multiriem, multiriem was van mijn eigen blok en had er nog geen 5000 km op zitten denk ik. Nu heb ik dit weekend beide vervangen en er een verse accu ingezet, maar het probleem blijft nog.

Het is voor mij nu echt een raadsel geworden, de link tussen het ASC lampje en het stationair lopen zie ik niet echt...

Heeft er iemand een idee, wat dit zou kunnen zijn? ik probeer aankomende week even langs te garage te rijden en hem te laten uitlezen, wellicht dat dat het ASC lampje wat opheldert.

Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen.

Groet Mitchell
Plaats reactie

Terug naar “Motor- en onderstel (tuning)”