Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Oranje boven

Plaats hier de foto's en specs van je trots.
Plaats reactie
Oranje boven
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jan 2019, 09:08

12 jan 2019, 12:01

Afbeelding

Afbeelding
Afbeelding
Oranje boven
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 12 jan 2019, 09:08

12 jan 2019, 12:06

Afgelopen week deze Clubman uit Duitsland geimporteerd.
Onze zoon is bijna 18 en daarnaast gaat ie als boodschappen auto fungeren.

Zelf heb ik altijd al een Mini Cooper willen hebben maar op één of andere reden is het er nooit van gekomen.
Hopelijk heb ik een goeie uitgekozen en gaan we er veel plezier mee beleven.
RobPt
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 34
Lid geworden op: 19 dec 2018, 21:34
Locatie: Portugal
Contacteer:

12 jan 2019, 18:59

Alhoewel ik zelf niet zo'n fan ben van dit model vind ik daarentegen de kleurencombinatie wél leuk. Veel plezier ermee :))

Wel snel op NL kenteken zetten of in ieder geval niet meer met dit kenteken Duitsland inrijden want ook al maken Duitsers dan geen grappen (**), als je in Duitsland rond rijdt met een kenteken dat begint met HP dan kun je worden uitgemaakt voor:

Heckenpisser
Heisse Piste
Hirnloser Penner
Hirn-Patient
Halbe Portion
Heil- und Plegeanstalt
Herzlose Person

:lol: :lol:

Bron

(**) Laat ik nou altijd gedacht hebben dat Opels als grap bedoeld waren ...............

Rob
Typefouten of grammaticale onjuistheden zijn ontstaan tijdens het verzenden van het bericht!
Gebruikersavatar
P.Baat
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 11
Lid geworden op: 06 jan 2019, 00:54
Locatie: Klaaswaal

12 jan 2019, 21:20

Wow dat oranje staat goed, mooi oranje is niet lelijk.
Plaats reactie

Terug naar “Show your ride”