Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Centrale vergrendeling achterklep defect

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
Suusmini
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 aug 2016, 19:59

20 feb 2017, 17:11

Zojuist het forum doorzocht maar geen antwoord kunnen vinden op onderstaand probleem.

Sinds enkele dagen werkt de afstandbediening van onze R56 2010 niet meer volledig. Voorheen werd bij het openen via de afstandbediening ook de achterklep ontgrendeld. Nu alleen nog maar de deuren en moeten we de achterklep via het speciale knopje op de afstandbediening openen.

Iemand enig idee wat dit kan zin. Het is best vervelend. Bij voorbaat dank voor jullie reacties.
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

20 feb 2017, 19:31

Beide deuren? Of alleen de bestuurderskant?

Als het alleen de bestuurderskant is, dan heb je waarschijnlijk selectieve ontgrendeling geactiveerd. Een 2e druk op de ontgrendelknop zou dan de andere deur, de kofferklep en de tankdop ontgrendelen.
De selectieve ontgrendeling kun je zelf aan/uit zetten via de boordcomputer.
Oh, en die selectieve ontgrendeling kun je volgens mij zelf per sleutel instellen. Dus de 2e sleutel kan best eens anders werken.
Suusmini
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 aug 2016, 19:59

20 feb 2017, 23:55

Dank voor je reactie Robert. Maar dit is niet wat ik bedoel. De deuren gaan gewoon open met de afstandbediening. Alleen de achterklep niet. Dat deed hij voorheen wel. Instellen op de boordcomputer is voor zover ik kan nagaan niet mogelijk. Ben al door de menu's heen gegaan maar vindt daar geen sleutelinstelling. In het instructieboekje staat dat wel omschreven maar ik zie de optie simpelweg niet in het menu terugkomen van de boordcomputer.
Suusmini
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 9
Lid geworden op: 02 aug 2016, 19:59

24 feb 2017, 18:26

Oplossing:

De handgreep zelf bleek kapot te zijn. Vandaag nieuwe (Handgreeplijst achterklep chroom 51132753603) gehaald bij de dealer (Renova Breda). Was gewoon op voorraad. Komt blijkbaar vaker voor. Was nog goedkoper dan via Ekrisminishop (met korting!!!).

Subject kan gesloten worden.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”