Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Dashboard

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
ndb
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 70
Lid geworden op: 17 mar 2017, 12:59

29 mei 2017, 17:37

Hoi allemaal,

Aan de rechterkant zit een ronde ventilatie welke je open en dicht kan doen.
Nu sluit deze niet helemaal af mijn vraag is hoe is deze te demonteren.
Had aan de zijkant al open zag daar 2 torx zitten deze verwijderd maar hoe dan.
Zit een klein beetje beweging in maar durfde er niet te hard aantrekken.
Iemand een idee.

Nico
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2498
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

29 mei 2017, 19:22

Er zitten 2 torx aan de zijkant, die heb je al gevonden...

Er zit ook een torx bovenop, verstopt onder de bekleding van de dakstijl. Dus ook de afdekking van de dakstijl moet eraf. Even opletten omdat daar ook een airbag verstopt zit!!
Bovenaan dat kapje eruit wippen, en de schroef eruit draaien. Daarna zitten er nog 2 clips aan de dakstijl.
En let ook op de speakerbekabeling als je de dakstijl wegneemt.

Verder zit er een torx onder de dashboard-trim, het "gelakte" deel. Dus ook de dashboard-trim verwijderen...

Als die 4 torx los zijn, dan kan de afdekking verwijderd worden. De uitstroomopening (ding met die draaiknop) zit dan nog met 1 torx vast aan de onderzijde.

Succes!
ndb
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 70
Lid geworden op: 17 mar 2017, 12:59

30 mei 2017, 11:27

Wow veel werk maar ga het toch doen daar als de airco aanstaat je een koude hand krijgt niet echt lekker.
Bedankt voor de uitleg.
ndb
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 70
Lid geworden op: 17 mar 2017, 12:59

31 mei 2017, 20:22

Vandaag bezig geweest hiermee alleen hoeft de afdekking van de A stijl er niet af als je voorzichtig aan de behuizing trekt kan je hem omhoog/op zij duwen en zo de stroomopening eruit halen.Tevens ook de kachel ventilatie motor vervangen deze gaf gisteren de geest.Ben er 6 uur mee bezig geweest.Oude ging er redelijk snel uit maar de nieuwe ging er lastig in komt door de kabelboom die er zit.Tip als iemand dit ook wil doen haal de bestuurders stoel eruit heb je tenminste ruimte omdat je op je rug moet liggen.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”