Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

gezocht handleiding bluetooth gsm R56

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
hvrossum
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 jul 2017, 15:36

06 aug 2017, 20:29

Hoi,

Ik heb een Mini Cooper D (2009) R56, met een functioneel stuur.

De cruise control werkt prima via het stuur, maar mijn mobiel kan ik maar niet pairen aan de auto.

Ik kan maar nergens het menu hiervoor vinden. Wie kan mij helpen en uitleggen wat ik verkeerd doe.

Op de foto zie je het multifunctionele stuur en de km teller, waarop je ook de telefoon button ziet. Alleen als ik op menu druk zie ik daar niets van gsm gerelateerd staan.


Ik heb twee fotootjes bijgesloten, maar het lukt me niet dat je ze meteen in het bericht ziet.
Je kunt de link wel openen in een nieuw window, foto's staan op een Google Drive

https://drive.google.com/open?id=0B6E5k ... XFXV29KblU
https://drive.google.com/open?id=0B6E5k ... mVkNFdKQVU
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

07 aug 2017, 20:01

Hmmm, zojuist een antwoord getikt bij een Parrot-installatie... Dan denk ik dat je MINI niet is voorzien van bluetooth-telefoon, maar dat de Parrot het alternatief is. En dan doen die telefoon-knopjes op je stuur waarschijnlijk niks.
Volg anders even de instructies uit deze forum post, dan kun je gelijk kijken of er Bluetooth op je MINI zit vanaf fabriek.
ndb
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 70
Lid geworden op: 17 mar 2017, 12:59

07 aug 2017, 20:53

Geen bluetooth anders zie je bij foto 2 bt staan.
hvrossum
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 29 jul 2017, 15:36

09 aug 2017, 11:37

Apart als er wel telefoon voorbereidingen zijn. (alle knopjes zijn er en ik zie zelfs twee telefoonnummers in het dashboard staan.
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

09 aug 2017, 12:25

...maar als er dan standaard bluetooth inzit in je MINI, waarom is er dan ook een Parrot ingebouwd?? :roll:
Linkje naar andere thread

Dat de knopjes op het multifunctioneel stuur er zitten, is niet altijd de garantie dat er ook bluetooth opzit, dat is echt een extra optie. Knopjes zijn er bijvoorbeeld ook als je alleen cruisecontrol hebt.

Heb je de VIN al gechecked, en de afgeleverde opties al gecontroleerd?
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”