Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Snap-in adapter ombouwen

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
Gebruikersavatar
B_Art
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 23
Lid geworden op: 22 aug 2017, 20:01

04 feb 2018, 15:18

Hallo,

Ik heb in de armsteun een snap-in adapter zitten voor een Nokia 6300.
Deze heb ik er al uit gehaald en nu wil ik op die plek een draadloze lader inbouwen.
Ik moet dus 5V/USB ergens uit de armsteun zien te krijgen.

Zit er in de snap-in base ergens 5V/USB, zie wel een kabeltje de armsteun in lopen van de middentunnel?

Gaat om een R55 S
MCS R55
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1637
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

05 feb 2018, 22:20

Bart,

verwacht het wel want die snap-in adapter die er in zit laad bv een Nokia 6300 op dus die 5V moet aanwezig zijn. Kwestie mbv een multimeter even de 5V en Massa op zoeken. Mocht je die Nokia 6300 adapter niet gebruiken kun je die misschien aanpassen/verbouwen als draadloos oplaadpunt.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”