Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

AUX ombouwen naar AUX + USB

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
Gebruikersavatar
CasperZ
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 20 jul 2017, 22:15

18 apr 2018, 18:27

Hallo!

Ik heb het internet en het forum al veel afgezocht, maar het antwoord nog niet gevonden. Staat het al wel op het forum, dan graag een linkje! :)

Ik heb in mijn Clubman uit 2007 een AUX aansluiting zitten. Ik zou deze graag ombouwen naar een AUX + USB. Zodat ik met een Y-kabel de muziek vanaf mijn stuur kan regelen. Ik kan dus alleen nergens vinden of dit überhaupt mogelijk is, en hoe moeilijk dat is. Iemand enig idee?

Ik heb ook de DIY van Rianne gezien, hoe je de iPod aansluiting in het CD-wisselaar kastje kan bouwen, dus dat is ook nog een optie, maar het op een of andere manier lijkt het me dat AUX naar AUX + USB ombouwen makkelijker is.

Thanks voor de tips alvast!
Gebruikersavatar
ThePuffle
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 70
Lid geworden op: 13 jun 2014, 10:12

18 apr 2018, 20:59

Kijk eens aan: viewtopic.php?f=43&t=42513

Ongeveer drie draadjes hieronder
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”