Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Mini R56 actieve sub + Navi

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
Roywes
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 22
Lid geworden op: 22 apr 2018, 01:03

14 mei 2018, 22:48

Hallo allemaal,

Ik heb in mijn 2007 R56 een origineel navigatiesysteem zitten en een standaard audio systeem wat me niet bevalt omdat het geen lage tonen kan spelen. Nu weet ik uit ervaring dat het toevoegen van een kleine subwoofer onder de stoel net dat beetje extra kan geven waardoor het wel acceptabel klinkt (met de standaardd speakers word het nooit fantastisch).

Nu mijn vraag : wie van jullie heeft hier ervaring mee en weet of het zomaar aangesloten kan worden op mijn navigatie?

Ik heb het forum al afgezocht en de zoekfunctie gebruikt maar kan er weinig over vinden.

:icon_top:
Ben1
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 jun 2017, 13:07

15 mei 2018, 18:44

Beste,
Je kan heel weinig ermee het enige wat je kan is aftermarket wat gaan rommelen... ik kreeg er er wat meer bas in om Harman kardon erin te plaatsen. Maar een subwoofer was niet mogelijk of het werd zo ding achterin zo aftermarkt subwoofer maar ik wilden het origineel houden allemaal en wilde dus geen boem boem Johnny wagen dus zag er maar vanaf. :( overigens moet ik wel zeggen na dat ik demping materiaal voor de speakers had geplaatst en daarna deze fabrieks upgrade is het geluid wel erg lekker.. oké volgens kenners is het nog steeds bagger maar ik ben heel blij met deze sterke verbetering.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”