Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Constante zwakke hoge piep

Plaats reactie
Arnout
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 1
Lid geworden op: 07 jan 2019, 23:31

08 jan 2019, 20:19

Hoi iedereen, sinds maart 2018 hebben wij een R57 (met inmiddels +/- 80.000 op de teller) die een zwak hoorbare constante hoogtonige piep geeft uit het blok. Het lijkt niet toeren noch snelheid gerelateerd en is heel vreemd (vind ik) direct weg als je de koppeling tijdens het rijden heel licht indrukt.
RAP dacht destijds aan een riem en pulley (als ik me niet vergis) maar het geluid wordt wel steeds irritanter. Enige ideeën wat het anders nog zou kunnen zijn?

Alvast dank!
Eigenaar van een zwarte R57 uit 2009
Vinny85
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 332
Lid geworden op: 29 jun 2016, 20:52

12 jan 2019, 02:01

Is dat met een warm gereden auto?
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

12 jan 2019, 10:43

Arnout,

als ik het goed lees is het geluid niet aanwezig als je de koppeling ingedrukt hebt of lichtjes indrukt? Ik zit dan te denken aan een lager in je versnellingsbak of bij je koppeling. Ik denk dat je het daar ergens moet zoeken. Als je stil staat en de motor is gestart en loopt stationair, versnelling in zijn vrij, koppeling niet ingedrukt, is het geluid dan ook aanwezig?

Milco
Plaats reactie

Terug naar “Motor- en onderstel (tuning)”