Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Tikken bij stationair

Plaats reactie
PePeCooperS
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 31 okt 2017, 14:54

31 okt 2017, 15:36

Hallo ik ben PP en sinds kort hebben we een Cooper S, bij stationair lopen van de Mini Cooper S R56 2008 hoor ik na een minuut een tikkend geluid aan de rechterzijde motor bij nokkenassensor in de buurt. is een duidelijk tikkend geluid. Als je gas geeft is het weg en als het toerental weer zakt bij stationair komt het weer terug. Iemand een idee wat het kan zijn. Auto is net voorzien van een nw thermostaat, luchtfilter, olie en oliefilter, en een nw kleppendekselpakking. Nw bougies gaan er deze week nog in.
Alvast bedankt. PP
ChristianBurger
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 12 jul 2017, 21:39

02 nov 2017, 11:02

Zowel bij een koude start als een "warme" start?
PePeCooperS
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 31 okt 2017, 14:54

02 nov 2017, 12:12

Het geluid is als de motor warm is. Als je de auto koud start hoor je niets, komt na een +/- een minuut.
Zodra je de motor stopt en weer Starr is het weer direct terug.
Plaats reactie

Terug naar “Motor- en onderstel (tuning)”