Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Parkeerlichten voor defect

Plaats reactie
Blauwbloes
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 mei 2017, 21:11

03 mei 2017, 21:25

Hoi, ben nieuw op dit forum,

Heb een mini probleem aan mijn mini :D ,parkeerlichten werken namelijk niet meer aan de voorzijde. Display geeft ook een melding kapotte lamp. Hiervoor moet ik toch niet de volledige koplamp uitbouwen of toch wel? Heb al een keer het plastic dekseltje aan de achterzijde opengemaakt, maar daar zie ik enkel de hoofdverlichting. Dit mechanisme zit overigens los en draait links en rechts. Is dit normaal?

Dank bij voorbaat.
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

03 mei 2017, 22:39

Parkeerlicht/stadslicht zit naast je knipperlampje in de bumper. Met kleine handjes kun je, met de motorkap open, achter die bumper komen. Wel een redelijk onhandige houding trouwens. Lampje draai je met fitting en al uit de houder, iets van een kwartslag draaien en het kan eruit. En die kwartslag kan best heel lastig gaan hoor, zit soms erg vast. Nieuw steeklampje in de fitting, en alles in omgekeerde volgorde weer vastzetten.
Blauwbloes
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 03 mei 2017, 21:11

04 mei 2017, 05:36

Dankjewel, ga ik proberen.
Plaats reactie

Terug naar “MINI R50 (One/CooperR), R52 (Cabrio), R53 (Cooper S)”