Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Kawasaki Z1000

Laat hier je (andere) niet MINI trots zien.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Niels V
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 02 jan 2019, 01:17

03 jan 2019, 17:39

Dit is mijn andere hobby, momenteel beetje fris om mee te rijden.
Kawasaki Z1000 2018.. had eerst een Z750 van een bekende overgenomen maar door slecht onderhoud toch maar een nieuwe gekocht.
Paar maanden terug nog alle dempers eronder vandaan laten halen en de kat waardoor er mooie knallen en vlammen uit komen.
Ben altijd wel in voor een ritje met lekker weer dus als er mensen zin hebben rondom gelderland.. stuur maar bericht.
Afbeelding
Afbeelding
Gebruikersavatar
Jappo
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 50
Lid geworden op: 28 jan 2016, 08:22

03 jan 2019, 19:28

Mooie brommer, ik heb er ook een paar.
niekcarfreak
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 308
Lid geworden op: 28 okt 2016, 20:59

03 jan 2019, 20:48

Stoere motor.
Mijn vrouw en ik hebben beide motor gereden maar een paar jaar geleden hebben we de motoren verkocht. We zijn toch meer autorijders. :wink:
Gebruikersavatar
DennisHart
Site Admin
Site Admin
Berichten: 911
Lid geworden op: 02 nov 2015, 23:07
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

11 jan 2019, 09:26

Brute fiets!
Groeten Dennis
(mede) Beheerder NewMINIclub
________________________________________________________________
It takes 8,460 bolts to assemble an automobile, and one nut to scatter it all over the road.
Afbeelding
SYR
Plaats reactie

Terug naar “Bevriende rides, je andere ride”