Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

MINI Cooper Parklane, xenon, pdc, 17" € 9.950

Wat wordt er door de NewMINIclub sponsoren te koop aangeboden.
Renova Stijn
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 21
Lid geworden op: 28 feb 2012, 11:58
Locatie: Tilburg
Contacteer:

07 nov 2013, 11:26

Afbeelding
Afbeelding


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Cooper
Type
Kenteken 16-TK-RZ
Datum deel 1 08-11-2006
Kilometerstand 141.163
Transmissie Handgeschakeld
Cylinderaantal 4
Motorvermogen (kW/pk) 85 / 116
Aantal deuren 2
Kleur Royal Grey (grijs metallic)
Extra uitrusting Alarm klasse III, Aut. stabiliteits- en tractiecontrole, Automatische airconditioning, Boordcomputer, CD-frontloader, Chrome Line Exterieur, Dak en spiegels zilver, EfficientDynamics, Hoogteverstelling stoel, Lederen stuurwiel, Lichtmetalen velgen, Middenarmsteun, Mistlampen, Multifunctioneel stuurwiel, Park Distance Control, Park Lane uitvoering, Regen-/lichtsensor, Sportstoelen, Uitgebreid verlichtingspakket, Verstelbaar stuur, Witte knipperlichten, Xenonverlichting
Btw auto Nee
Prijs € 9.950
Prijs per maand € 156,38
Plaats reactie

Terug naar “Te koop aangeboden (sponsoren)”