Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Vraag naar verluid van filmpje mini cooper s jcw

Van alles over de 1ste generatie MINI.
Plaats reactie
JVDB
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 jun 2018, 23:06

10 aug 2018, 12:40

Hallo!

Na zelf een stoere mini cooper uit 2002 te hebben gekocht als eerste auto heb Ik nu een mini cooper s jcw uit 2003 op het oog. Ik heb aan de verkoper gevraagd of hij al rijdend een filmpje kan maken van het geluid dat de motor maakt. Nu is de vraag wat vinden jullie van het geluid? En zal ik tot koop overgaan?

De link van het filmpje:


Groeten
Jens
Gebruikersavatar
Daniel_S
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 938
Lid geworden op: 08 aug 2013, 23:26
Locatie: Odijk

10 aug 2018, 12:55

Klinkt lekker, maar om een auto op basis daarvan te kopen....ik zou echt zelf willen rijden en ervaren wat de auto doet.
Afbeelding
JVDB
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 3
Lid geworden op: 25 jun 2018, 23:06

10 aug 2018, 14:29

Daniel_S schreef:
10 aug 2018, 12:55
Klinkt lekker, maar om een auto op basis daarvan te kopen....ik zou echt zelf willen rijden en ervaren wat de auto doet.
Dat is zeker waar! En dat ga ik ook nog doen! Echter wil ik niet iets kopen waarvan men op voorhand al kan zeggen dat het niet zo hoort te klinken. 🤟
Gebruikersavatar
Daniel_S
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 938
Lid geworden op: 08 aug 2013, 23:26
Locatie: Odijk

10 aug 2018, 19:06

Het is niet te doen om hier een oordeel over te vellen. Ik hoor niets raars, maar wellicht iemand anders wel.
Daarnaast moet je met teveel factoren rekening houden
- warme / koude motor
- wegdek
- rijdt hij vol of juist niet
- etc

Wellicht handig om even op het forum te zoeken op de aankoop punten en die in je achterhoofd te houden.
Succes met de eventuele aankoop.
Afbeelding
gerrit1740
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 67
Lid geworden op: 28 dec 2015, 10:50

10 aug 2018, 21:19

Nou, 1 ding weet ik wel de knipperlichten doen het. :D :D
Een beetje vreemd om op basis hiervan advies te vragen en een auto te kopen.
Ik zou gewoon een aankoopkeuring laten doen als je het niet vertrouwd.
Plaats reactie

Terug naar “MINI-talk”