storing na vervanging brandstof filter

Van alles over de 1ste generatie MINI.
Gebruikersavatar
Simon
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Locatie: Zeist
    Windows 10 Chrome
Berichten: 12
Lid geworden op: 24 apr 2014, 20:43

storing na vervanging brandstof filter

10 jun 2020, 21:10

Beste leden,

Vandaag dacht ik een eenvoudig DIY klusje te klaren, de vervanging van mijn brandstoffilter van mijn Min Cooper (benzine)i juli 2004, facelift model. Er zijn diverse filmpjes op Youtube te vinden, dus aan de slag gegaan! Ik heb alle instructies gevolgd, inclusief ontluchting brandstofleiding en de accu pool eraf. Het vervangen van het brandstof filter zelf was betrekkelijk eenvoudig, echter de Mini wilde niet starten na de vervanging. Ik heb op dit forum een soortgelijk probleem gezien, docht dat was vanzelf weer verholpen na reinstallatie vanhet nieuwe brandstoffilter. Heb ik ook gedaan, helaas, wil de MIni nog steeds niets starten. De brandstofpomp werkt normaal (3-4 seconden op stand 1), de startmotor draait rond, echter er komt geen brandstof aan bij de motor is mijn vermoeden. Ik heb de brandstofpomp overigens ook niet aangeraakt, zit links achter de bestuurder, het brandstoffilter zit rechts achter de bestuurder. Zekeringen heb ik voor alle zekerheid gecheckt, maar voor zover ik kan zien, is er geen defect. Kortom, een mysterie. Wie kan en wil mij helpen? SOS
Gebruikersavatar
Ewout
One wheel wonder
One wheel wonder
    Macintosh Safari
Berichten: 30
Lid geworden op: 30 jan 2020, 23:43

Re: storing na vervanging brandstof filter

15 jun 2020, 13:23

Ik ken de specifieke situatie niet, maar brandstoffilters hebben normaal gesproken een doorstroomrichting. Heb je die wellicht verkeerd om gemonteerd? Nogmaals, ik weet niet of dat onmogelijk gemaak is door verschil in aansluiting. Maar dat is het eerste dat me te binnen schiet.

Handmatig ontluchten, heb ik bij andere auto's nog nooit gedaan, de brandstofpomp ontlucht de leiding vanzelf door benzine naar de rail te pompen en lucht gaat eruit via de retour leiding. Maar goed, misschien is de MINI weer totaal anders.
FREUDE AM FAHREN
Gebruikersavatar
Simon
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Locatie: Zeist
    Windows 7 Chrome
Berichten: 12
Lid geworden op: 24 apr 2014, 20:43

Re: storing na vervanging brandstof filter

23 jun 2020, 08:48

Hi Ewout, Zeer bedankt voor je reactie en het meedenken. Helaas ben ik er niet zelf uit gekomen, heb de ANWB wegenwacht gebeld; zij konden het ook niet vinden. Wel heeft de wegenwacht de diagnose bevestigd: de brandstofpomp functioneert 100%, alleen na het brandstoffilter was de opbrengst/doorvoer te gering. Naar de garage gebracht..... Daar bleek ik bij de demontage van het filter in het huis (zat heel vast) een leiding losgetrokken te hebben, een reparatie van 345 E, ( vervanging filterhuis etc.) was ik niet blij mee. En de vervanging van het brandstoffilter hoef je eigenlijk nooit te doen in West-Europa (goede brandstoffen), zeker niet onder de 150 K km. Tip; mocht je dit ooit toch overwegen, laat het gewoon door een deskundige MINI/BMW garage specialist doen. Ik had nu veel overbodige ellende (en kosten).

Terug naar “MINI-talk”