Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Te koop F55

Je (particuliere) MINI te koop aanbieden doe je hier (uitsluitend actieve forumleden)
wupie
Nieuwsgierig
Nieuwsgierig
Berichten: 55
Lid geworden op: 03 feb 2015, 11:50

24 jun 2018, 14:32

Wij gaan afscheid nemen van onze F55, en in de plaats komt er een andere schoonheid.
Er is natuurlijk terug een Mini Cooper F55 automaat besteld :D , op kosten van de zaak uiteraard :icon_top: , maar daarom gaat de prive wagen de deur uit.

Er staan momenteel 73600 leuke km op de teller, en de volledige onderhoudshistorie is aanwezig.
En heeft vorige week nog een onderhoud gehad.
Voor 12500 euro is deze schoonheid van jou.
Mocht je iemand weten laat het dan gerust even weten. :wink:

Het is een Cooper 15 diesel van 04/2015
95 gram CO2 en 116 pk

Opties:

B71 Moonwalk Grey
BGE1 Stof Firework Carbon black
2F0 Alu velgen Heli Spoke 15"
2PA Antidiefstalbouten
2VB Weergave bandendruk
4C1 Colour Line Carbon Black
4EP Decoratieve lijsten Hazy Grey
6ND GSM Bluetooth en USB Audio interface aansluiting
7Y1 Pepper pack: fluwelen tapijten, hoogteregeling passagiersstoel, opbergpakket, Mini Exciment package, mistlampen vooraan, regen en lichtsensor, elektronisch gestuurde airconditioning, boordcomputer, lichtpakket.
249 Multifuncioneel stuur
2XB MINI Yours Soda Sportstuur
345 Chrome Line interieur
383 Dak en spiegels zwart
420 Zonnewerend glas achteraan
473 Centrale armsteun vooraan
4AA Hemelbekleding in antrasit
508 Park Distance Control (PDC)
544 Cruise control met remfunctie
5DP Park Assist
785 Witte winklichten


Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Te koop aangeboden: MINI particulier”