Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

In memoriam Edward van Laar

Als NewMINIclub zijn we er ook om steun te geven aan nabestaanden en andersinds getroffenen van mede-NewMINIclubbers en hun familie.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Baseman
NMC shop beheerder
Berichten: 3122
Lid geworden op: 17 aug 2014, 09:08
Locatie: Helmond

05 okt 2018, 19:33

Vandaag is onze geliefde Edward overleden.

We willen onze MINI vriend Edward blijven herinneren voor de moedige persoon die hij was.

We gaan Edward enorm missen!

We wensen de familie Van Laar heel veel sterkte met het verwerken van dit enorm verlies.

In de bijlage een herinnering aan onze dappere vriend.

Marcel zal later een bericht plaatsen omtrent de laatste wens en uitvaart van Edward.Afbeelding
Groet Jos

You buy a MINI, you get a life style

Klik hier voor mijn SYR


Afbeelding
Gebruikersavatar
Marcel Always Open
Cabrio-King
Berichten: 8521
Lid geworden op: 06 mei 2006, 23:18
Locatie: Pijnacker

06 okt 2018, 14:22

Later vandaag kom ik met meer informatie over de uitvaart. Namens newminiclub ben ik naar voren geschoven om het contact met familie te onderhouden.

De uitvaart ceremonie zal op zaterdagmiddag 13 oktober plaatsvinden. We willen met zoveel mogeljik MINIs (en Minis) een laatste eer tonen door mee te rijden in de stoet en een erehaag te vormen. Details zijn al besproken en we gaan straks even op voorverkenning.

Meer info volgt!
Gr, Marcel
Why straight when you can corner?
"The UJ flag and the chrome add another 100HP"
Gebruikersavatar
Marcel Always Open
Cabrio-King
Berichten: 8521
Lid geworden op: 06 mei 2006, 23:18
Locatie: Pijnacker

07 okt 2018, 16:18

hi, zie events 2018 topic.
Gr, Marcel
Why straight when you can corner?
"The UJ flag and the chrome add another 100HP"
Plaats reactie

Terug naar “Steunbetuigingen en Condoleances”