Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Mini Maastricht

Stel je hier even voor.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Joeske86
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 jan 2019, 11:05

02 jan 2019, 17:22

Mijn naam is Jos Willems en ik woon in Maastricht. Ik heb samen met mijn vriendin deze mooie grijze Mini Cooper gekocht.

Afbeelding

Deze Mini gaat als 2de auto in dienst voor onbepaalde tijd. Ze is van alle gemakken voorzien; airco, stoelverwarming en open dak. Ze heeft wel 200k op de teller maar ziet nog goed uit voor deze R50 uit 2001. Eens kijken hoelang we ervan mogen genieten.

Volgens de garage is de versnellingsbak wel al volledig gereviseerd in 2017. Dat is een leuke meenemer maar niet te controleren. Aangezien enkel de laatste onderhoudsbeurt erin staat +/- één jaar geleden heb ik al nieuwe filters, olie en bougies besteld.

Verder heb ik ook nog oude Kever die ik graag uit elkaar wil gaan halen, dat is ook één van de redenen waarom we deze Mini erbij hebben gekocht en natuurlijk de quote: "Hij is toch zo schattig!")... Ja daar kan je niet omheen :lachuh

Ik hoop ook dat ik hier en daar enige input kan geven en/of kan nemen van de mede Mini eigenaren die hier actief zijn.

Groet uit het uiterste zuiden

Jos Willems
Laatst gewijzigd door Joeske86 op 14 jan 2019, 10:32, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Frans.
Enthousiast
Enthousiast
Berichten: 99
Lid geworden op: 12 nov 2015, 22:23
Locatie: Zuid Limburg
Contacteer:

09 jan 2019, 14:31

Welkom Jos, Ziet er netjes uit, veel plezier ermee :icon_top:
Klik hier voor mijn SYR
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

09 jan 2019, 17:09

Van harte welkom Jos op het NewMINIclub forum.

Veel(rij)plezier met je nieuwe aanwinst en hier op het forum.


Mvg. Milco
MartijnGizmo
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 5649
Lid geworden op: 08 mar 2011, 12:48
Locatie: Almere
Contacteer:

10 jan 2019, 10:20

Als het gaat om de MINI op de foto is het een Cooper en geen One... ;)
Gebruikersavatar
Joeske86
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 02 jan 2019, 11:05

14 jan 2019, 11:00

Bedankt voor de welkom berichten.
Het is inderdaad een Cooper en geen One :)

Ik heb gisteren uit voorzorg/onderhoud de bougies en interieur filter vervangen en dat was nodig. Ik had helaas de verkeerde luchtfilter besteld(driehoek en moest vierkant zijn) dus moet de correcte uithalen ergens. Deze week ga ik ook nog de oliefilter/olie vervangen als ik in de put van mijn schoonvader kan.

Gr Jos
Gebruikersavatar
DennisHart
Site Admin
Site Admin
Berichten: 911
Lid geworden op: 02 nov 2015, 23:07
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

17 jan 2019, 09:46

Welkom Jos, zelfde kleurstelling als mijn eerste Mini. Veel plezier er mee.
Groeten Dennis
(mede) Beheerder NewMINIclub
________________________________________________________________
It takes 8,460 bolts to assemble an automobile, and one nut to scatter it all over the road.
Afbeelding
SYR
Plaats reactie

Terug naar “Who are U?”