Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Bluetooth / navigatie

Plaats reactie
Sheepmaster@1802
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jul 2018, 21:56

14 jul 2018, 22:35

Hallo ik heb een vraag. Ik wil graag Bluetooth in mijn mini Cooper S Countryman bj 2010.
Dus dat mij mobiele telefoon als ik gebeld wordt op mijn audio systeem komt.
Is dat mogelijk ?
En ook heb ik een vraag ik heb geen lcd scherm / navigatie scherm / is dat mogelijk om een lcd / touch screen hier voor om te ruilen ? Of aan te sluiten ? Heeft iemand hier ervaring mee? In mijn mini Cooper S Countyman zit op het stuur al voorbereiding toetsen om te bellen. Ik zou dus graag een update scherm / touch screen willen en meestal zijn deze dan compleet met bluetooth. Dus ik hoor graag wie hier ervaring mee heeft en of het kan.
Iedergeval bedankt ik jullie zo ie zo voor het tijd nemen om mijn bericht te lezen.

Met vriendelijke groet.
R.Schaap
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2498
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

15 jul 2018, 09:23

De knoppen op het stuur, da's wel een verwarrend dingetje van MINI. Want de werking valt of staat met hoe de bestelling gedaan is. Niet alles werkt dus zomaar.
De originele navigatie bij jouw MINI R60, die heeft geen touch-bediening. En retro-fitten ervan is best wat werk. Dashboard moet half afgebroken worden, dakantenne vervangen voor 1 met GPS-ontvanger, etc, etc. Dus originele na-bouw zal best prijzig worden.
Als je in jouw MINI Countryman én toutch-navigatie wil, en ook bluetooth...dan zou ikzelf bijvoorbeeld zo'n Android radio overwegen. Kost natuurlijk ook moeite om die in te bouwen, ook daar moet dashboard los en zo. Maar dan heb je wel touch-bediening, en ook bluetooth in dat zelfde apparaat, vaak een losse gps-ontvanger (die niet per se op het dak moet).
Of ie dan ook aangesloten kan worden op de stuurknoppen weet ik zo niet. Ligt er volgens mij aan of je de juiste sleepring in het stuur hebt. Dus dat de kabeltjes naar de knoppen zijn aangesloten.
Er is in ieder geval 1 forumlid die in z'n R56 een Android radio heeft gebouwd, wellicht kan hij je iets meer melden over de inbouw. Dat is B3rt (memberlist.php?mode=viewprofile&u=14662) maar helaas al een tijdje niet actief op het forum, wellicht helpt een pm-metje naar hem?!
Sheepmaster@1802
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 13 jul 2018, 21:56

28 jul 2018, 20:28

Dankje wel voor jouw info top
DaYaCol
Enthousiast
Enthousiast
Berichten: 109
Lid geworden op: 27 jul 2013, 15:57
Contacteer:

30 jul 2018, 11:41

Robert schreef:
15 jul 2018, 09:23

Ligt er volgens mij aan of je de juiste sleepring in het stuur hebt. Dus dat de kabeltjes naar de knoppen zijn aangesloten.
Met alleen een sleepring ben je er nog niet. Je moet ook nog de kabel van de sleepring hebben ( monteren) naar je Apparaat ( Radio,Navi,Cruisecotrole, enz, enz,).
Deze is niet standaard Full optie voorbereid.
En dan moet het nog geprogrammeerd worden.
Dus het is niet zomaar even Plug and Play.

Als je iemand weet die dit allemaal kan, dan hoor ik het graag.

Suc6 Colin
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”