Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Cooper Countryman - ervaringen + max. snelheid

Hoe kom ik sneller vooruit, door de bocht en uit de modder.
niz
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 25 jun 2010, 14:10

24 aug 2011, 22:13

Inmiddels bij Beek geweest en uit de meting blijkt dat het vermogen conform de fabrieksopgave is.

Inmiddels staat er 6000 km op de teller en de auto voelt inmiddels al een stuk feller aan.

Topsnelheid sindsdien niet meer getest, maar misschien goed om toch nog maar eens te doen.
Mini Wolf
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 127
Lid geworden op: 22 okt 2011, 22:41
Locatie: 't Gooi

04 feb 2012, 00:13

Inmiddels alweer een half jaar verder. Hoe bevalt de auto nu?

Heeft Beek je destijds nog iets verteld over mogelijkheden mbt tunen van de Cooper om 'm rapper te maken?
niz
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 14
Lid geworden op: 25 jun 2010, 14:10

04 feb 2012, 22:20

Inmiddels bevalt de motor een stuk beter, het lijkt wel dat de motor krachtiger is geworden met de tijd/km.

6de versnelling moet je echt als een overdrive versnelling is en is terugschakelen naar de 4de - 5de versnelling.

Toch blijft ik erbij dat deze auto het beste een turbomotor zou moeten hebben voor het extra koppel. Onze andere auto is een Audi A3 Sporback met 1.4 turbomotor (125 pk_. Dat is echt een geweldige motor, die ook uitstekend voor de CM zou zijn.

Het is jammer dat MINI (nog) geen kleine turbomotor met 120-140 pk zoals in de nieuwe BMW 1 serie.
KoenM
Enthousiast
Enthousiast
Berichten: 81
Lid geworden op: 15 jul 2010, 11:58

05 feb 2012, 15:14

Topsnelheid zul je inderdaad eens in zijn 5 moeten proberen, er zijn veel meer auto´s die de topsnelheid niet in de hoogste versnelling kunnen halen..

Daarnaast houdt het koppel natuurlijk niet over, en komt dit pas beschikbaar bij 4000 toeren.
Oftewel, gewoon flink terug schakelen als je een beetje vaart wilt maken ;)

Ben het wel met je eens dat een turbo motor beter zou passen, echter vinden veel liefhebbers het karakter van een atmo leuker..
Gebruikersavatar
Aantje
Bijna verslaafd
Bijna verslaafd
Berichten: 812
Lid geworden op: 19 jan 2010, 16:54

12 mar 2012, 22:53

Ben eigenlijk op het moment best tevreden met het verbruik, bij stevig Duitsland werk, waarbij ook een stukje 202 op de teller is gehaald weet de Countryman toch 1 op 12 te behalen.

Vandaag de eerste 600km met een gemiddelde snelheid van 110km/h op de klok uiteindelijk slechts 50 liter totaal getankt. Zaten stukjes 180/190 bij en voornamelijk tussen de 130-150 op de cruise gereden.
Plaats reactie

Terug naar “Motor- en onderstel (tuning)”