Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Zomerbanden Potenza of Pirelli

De grotere MINI's
Plaats reactie
MiniJCW888
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 okt 2016, 11:43

31 mar 2018, 09:38

Dag allemaal,

Binnenkort moeten de zomerbanden (runflats) van mijn mini countryman jcw (bj. 2013) vervangen worden. Ik heb een aantal vragen:
-ik heb gekeken op Leebman.de voor de zomerbanden. Kennen jullie nog andere sites die zomerbanden (met stermarkering) voor een gunstig tarief kunnen aanbieden? " Gunstig" is relatief...die banden zijn duur "I know", maar als ik een paar euro'tjes kan besparen is het mooi meegenomen;
-wat vinden jullie qua zomerband beter? Bridgestone Potenza (is duurder) of Pirelli P Zero? De Pirelli's zijn per band een paar euro's goedkoper.

Alvast bedankt voor de reacties.
Ben1
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 jun 2017, 13:07

31 mar 2018, 18:29

Ten eerste een top keuze vooral de Potenza. Maar wat mij opvalt bij en misschien ter overweging wanneer je gaat kijken en laat uitwisselen door de BMW dealer dan knalt men vaak hankook erom heen. Ook toen de auto nieuw werd uitegeleverd zag ik deze band er vaak omheen. En ik geloof nooit dat BMW alleen maar deze band heeft gekozen alleen maar vanwege de prijs. Dus als je een goede top band wilt kan dit het ook een idee zijn.
nepnerd
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 1658
Lid geworden op: 28 okt 2016, 02:24

01 apr 2018, 10:29

Ik heb op mijn Countryman JCW van 2013 Bridgestone banden. Ik vind ze zeer veel lawaai maken vergeleken bij mijn Dunlop SP Sport Maxx GP die ik op mijn Paceman JCW van 2013 heb.

Kijk op bv sites zoals autobandenmarkt.nl
MiniJCW888
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 45
Lid geworden op: 15 okt 2016, 11:43

13 apr 2018, 20:49

Ik heb rondgekeken op internet naar recencies. Het wordt de Bridgestone Potenza RFT. Deze banden presteren in regenachtige omstandigheden beter dan de Pirelli's. Ga ze alle vier bij Leebmann (met stermarkering) bestellen, daar zijn ze goedkoper dan bij de dealer. In ieder geval bedankt voor de reacties.
Plaats reactie

Terug naar “MINI R60 (Countryman), R61 (Paceman)”