Even voorstellen

Stel je hier even voor.
Cooper87
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 jun 2018, 01:24

Even voorstellen

07 jun 2018, 00:36

Beste Mini liefhebbers,

Bij deze wil ik mij even voorstellen. Mijn naam is Paul en ben 38 jaar oud. Ik ben al zo lang ik mij kan herinneren liefhebber van de Mini. Op mijn 18de had ik al mijn eerste classic Mini. In die tijd nog gewoon Mini. Het was een rode Mayfair met witte striping op de motorkap en zo rot als het maar zijn kon. Alles bijna rot. Echter nog net niet rot genoeg zodat ik er wel door de keuring mee kon. Het was mijn grootste trots en was er helemaal verliefd op. Ik heb daarna nog verschillende Mini's gehad. Ik heb een Mini-Van gehad, een Mini Cooper Innocenti en verscheidene gewone Mini's. Op dit moment bezit ik nog een Mini Jet Black uit 1987 waarin ik een MG 1300 metro blokje heb laten zetten. Dit is echter een restauratieproject waar ik al meer dan 15 jaar mee bezig ben. Het ligt zolang stil omdat ik niemand meer heb die de restauratie met mij kan afmaken. Ik heb er destijds voor gekozen om alleen de carrosserie te kopen en helemaal vanaf het begin te restaureren en verder losse onderdelen te kopen zodat hij weer als nieuw is. De Mini moet dus nog verder gerestaureerd worden. Ik heb er zelf echter niet genoeg verstand van dus dit ligt even stil. De reden waarom ik lid ben geworden is omdat ik van plan ben ook een new Mini te kopen. Toen ze pas uitkwamen in 2001 vond ik het nieuwe model oerlelijk en vond ik dat hij niet de charme had die de classic Mini had.
Nu ben ik er echter aan gewend geraakt en ben ik er zelfs net zo verliefd op als op de classic mini. Mijn voorkeur heeft de new Mini Cooper S. Ik heb echter bij de voorbereiding van de aankoop heel veel negatieve dingen gelezen over de new Mini waardoor ik begin te twijfelen over de aanschaf. Ik dacht bij mijzelf dat dit forum the place to be is voor vragen omtrent de new Mini. In een andere rubriek zal ik hier mijn vragen over stellen aangezien dit de rubriek is om je voor te stellen. Verder verheug ik mij er ook op dat als de aankoop toch door zou gaan om samen met een hele groep mini's mee te doen aan gezamenlijke ritjes.

Wellicht tot ziens.

Groetjes,

Paul
Gebruikersavatar
robertok
Be Mini
Be Mini
Contacteer:
Locatie: Apeldoorn
Berichten: 689
Lid geworden op: 31 jan 2017, 08:03

Re: Even voorstellen

07 jun 2018, 10:01

Hoi Paul,
Die kwaaltjes hebben elke merk,type nieuwe auto. En zoals je weet. R53 is vanaf 2002 gemaakt dus ook al een paar jaartjes jong. Kapot gaat alles net als met de Classic die toen ze gemaakt werden al niet zo goed waren. Ben je denk ik ook we bekend mee zo te lezen . Gewoon goed zoeken naar een goeie S. Je gaat er echt plezier aan beleven.
Ik stap elke keer nog met een dikke lag in en uit. Soms wil ik er liever niet uit...

Soms wil ik gewoon rijden om te rijden niet ergens heen ook als ik thuis kom van werk. Even stukje sturen. ( heb zelf ook de Classic wat ook leuk is!)
Succes met de zoektocht. Je niet laten weerhouden door de ( staat toch alleen maar op inet) negatieve verhalen. Positief hoor je minder snel van.
^Robbert


Sent from my iPhone using Tapatalk
Mijn R53 JCW -SYR
Afbeelding
Cooper87
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 13
Lid geworden op: 06 jun 2018, 01:24

Re: Even voorstellen

07 jun 2018, 19:39

Hoi Robbert,

Dank je wel voor je reactie en dat je de moeite hebt genomen om mijn achteraf veel te lange voorstelronde te lezen. Je hebt helemaal gelijk voor wat betreft de negativiteit op het internet. Als je echter ongeveer dezelfde klachten leest van verschillende mensen begin ik toch te twijfelen. Maar je hebt gelijk, gewoon goed zoeken naar een die in orde is. Ik kon natuurlijk niet wachten dus heb vandaag alvast een testrit gemaakt met een Cooper S. Na 1 minuut was ik al helemaal om. Het kartgevoel dat ik vroeger had met de classic had ik nu weer en kreeg opeens een heel heftig nostalgisch gevoel. Daarbij kwam ook nog eens de power die de Cooper S had. Daar ben ik mij helemaal de tering van geschrokken. Dat had ik echt niet verwacht. Dat was ik dan weer niet gewend van de classic. Gedurende de testrit had ik mij al voorgenomen om hoe dan ook een Cooper S aan te schaffen. Ik had tot nu toe nog geen reacties gelezen op deze site maar ik had al voor mijzelf besloten dat ook al zouden mensen mij afraden een Mini aan te schaffen dat ik het hoe dan ook toch zou doen hahaaa. Dat krijg je als je eenmaal verliefd word op de Mini.

P.s: heel herkenbaar wat je beschrijft voor wat betreft gewoon willen toeren zonder enige bestemming👍🏻

Gr. Paul
Gebruikersavatar
Schroefie
NMC Staff
NMC Staff
Contacteer:
Locatie: Veghel
Berichten: 3229
Lid geworden op: 02 jan 2014, 18:12
Nederland

Re: Even voorstellen

09 jun 2018, 19:31

Hoi Paul,

mooie voorstel ronde en leuk om te lezen dat je zoveel plezier beleeft met de MINI. Welkom hier op het NewMINIclub forum waar genoeg informatie en ideeën zijn te vinden voor aanschaf van een 1ste generatie MINI. Ik heb zelf die ervaring nog niet maar hoop ook ooit naast mijn 2de generatie MINI een 1ste generatie te kunnen rijden. Er zijn veel leden binnen de club die zweren bij een 1ste generatie MINI en dan vooral die met de supercharger, schijnt verslavend te zijn.

Veel succes met de zoektocht en wat Robbert al aangeeft laat je vooral niet tegen houden door negatieve verhalen. Er zijn veel goede MINI (garage)specialisten binnen de club en er zijn veel 2de hands onderdelen te krijgen dus als je je MINI de nodige TLC geeft dan kun je er veel plezier aan beleven maar dat geldt eigenlijk voor elke (merk/type) auto waar je mee rijdt.

Mvg. Milco
Gebruikersavatar
Baseman
NMC Staff
NMC Staff
Contacteer:
Locatie: Helmond
Berichten: 3235
Lid geworden op: 17 aug 2014, 09:08

Re: Even voorstellen

10 jun 2018, 13:34

Hoi Paul, welkom bij NewMINIClub.
Leuk om te lezen wat je allemaal gereden en gedaan hebt.
Ik wist na het lezen van jou bericht al dat er toch niemand zou zijn die jou na een proefrit van een hernieuwde MINI aankoop af zou halen, reden?
Je bent teveel, te lang bloot gesteld aan MINI, dus je bent ermee besmet geraakt.

Nu komt het moeilijkste gedeelte ... Take your time.
Als het je gegeven is, stel je budget, eventuele kleur voorkeur en minimale eisen in en ga op je gemak op zoek. Kijk ook bij onze club sponsoren, zij zijn betrwouwbaar garagisten.

Tot slot, heel veel plezier met het zoeken naar de voor jou perfecte MINI.
Greetz Baseman

You buy a MINI, you get a life style

Klik hier voor mijn SYR


Afbeelding

Terug naar “Who are U?”