Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

mini one vs mini cooper

De 1e generatie waar het allemaal mee begon in 2001
Plaats reactie
mikert24
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 10
Lid geworden op: 22 mei 2014, 18:38

10 jun 2014, 00:31

Heeey people
Ik heb een vraag:

Ik heb een mini one uit 2002 nou zie ik soms wel een mini cooper rijden maar weet ik niet wat nou de verschillen zijn tussen die twee kan iemand die mij vertellen ?
M.v.g.
Mike
Sven
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 13795
Lid geworden op: 05 mar 2008, 18:22
Locatie: Enschede

10 jun 2014, 11:15

Hoe bedoel je dat? Technisch of optisch?

Optisch zijn de verschillen klein en ligt aan de uitvoering van beide auto's. Verschillen kunnen hem zitten in een contrasterend dakkleurtje, chrome-grille, uitlaatsierstukje, wielen etc. Niets schrikbarends en achteraf ook gemakkelijk zelf te wijzigen.

Technisch zijn de verschillen ook niet heel groot; onderhuids is de software iets anders waardoor de One iets geknepen wordt en 90 pk heeft en de Cooper 116 pk. Door middel van chiptuning is dat ook eenvoudig gelijk te trekken.

Een Cooper S is technisch wel weer anders.
Seffens
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 30 apr 2018, 20:09

02 jun 2018, 11:32

waar kan je zo een chiptuning laten doen?
En hoeveel kost zoiets ongeveer?

Mvg paul
Gebruikersavatar
louisvdd76
Racende reporter
Berichten: 6230
Lid geworden op: 28 okt 2016, 23:10
Locatie: Molenhoek

02 jun 2018, 12:48

Neem even contact op met Klaas van Vuure van Beek Autoracing in Den Haag. Zij zijn clubsponsor en hebben deze wijziging al vaak gedaan.
Gebruikersavatar
DennisHart
Site Admin
Site Admin
Berichten: 911
Lid geworden op: 02 nov 2015, 23:07
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

02 jun 2018, 20:03

Mijn eerste Mini was ook een One met 90pk, deze bij Klaas laten tunen naar 115pk, verschil merk je zeker en aan te raden. Is 250€.
https://www.minispeed.eu/product/tuning ... 50-1e-gen/
Groeten Dennis
(mede) Beheerder NewMINIclub
________________________________________________________________
It takes 8,460 bolts to assemble an automobile, and one nut to scatter it all over the road.
Afbeelding
SYR
Plaats reactie

Terug naar “MINI R50 (One/Cooper), R52 (Cabrio), R53 (Cooper S)”