Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Gezocht, Chrome sierlijst achterbumper R50 cooper

Zoek je iets voor je MINI of van MINI, zet het dan hier.
Plaats reactie
Stallionheart
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 apr 2017, 19:59

07 jan 2018, 17:32

Aller eerst de beste wensen iedereen,

Het jaar begin voor mij met een kleine domper.
Ik heb de Chrome achterbumperlijst kapot gereden tegen een
paaltje;(

Ik kan ze alleen nergens vinden op het wereld wijde web?!?

Heeft er iemand een idee of er zelfs nog 1 liggen, laat het me maar
weten?'

Alvast bedankt voor de moeite!
speedy
NMC Legend
NMC Legend
Berichten: 24837
Lid geworden op: 28 dec 2006, 18:48
Locatie: Deventer

07 jan 2018, 19:12

Dan kijk je niet goed want is gewoon een onderdeel die je bij elke willekeurige dealer binnen 2 dagen in huis hebt Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Afbeelding
Stallionheart
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 5
Lid geworden op: 09 apr 2017, 19:59

07 jan 2018, 19:43

Ok, thnx! Wel een duur foutje;(
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1625
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

18 mei 2018, 14:35

Ik weet niet of je ondertussen al zo'n strip hebt gekocht, anders Davy Koppen GeaR53 (Facebook) of Roy van AutoSpenkelink benaderen, die hebben veel 2de hands R50-R53 onderdelen liggen.

Ander alternatief is een sloper/2de landsonderdelen zoals bv miniparts24.nl of VTech Automotive in Gilze Rijen

Laat even hier weten als je voorzien bent.
Plaats reactie

Terug naar “Te koop gevraagd/gezocht”