Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Carkit/bluetooth R56

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
HDO
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 22 apr 2018, 16:57

17 mei 2018, 18:26

Beste Miniliefhebbers,

SOS In onze Mini (R56 facelift bjr eind 2012) zou ik graag een carkit in laten bouwen waarbij de knoppen die reeds op het stuurwiel aanwezig zijn ook gaan functioneren.
Helaas is onze Mini niet uitgerust met Bluetooth zodat ik niet op een eenvoudige wijze de stuurwielbediening werkend kan krijgen.
Ik heb al de nodige uurtjes op het internet doorgebracht maar heb tot op heden nog geen oplossing gevonden. :cry:
Is er hier wellicht iemand die hoe ik dit eventueel wel voor elkaar zou kunnen krijgen?

Ik hoop dat iemand van jullie mij verder kan helpen, het is nu wachten op de eerste prent voor het niet handsfree bellen. Dit bedrag geef ik echter liever uit aan de vele mods die ik nog op mijn verlanglijstje heb staan.

Groeten, Hugo
Ben1
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 jun 2017, 13:07

17 mei 2018, 19:35

Ben van leeuwen in Aarlanderveen kan je misschien helpen met dit probleem. Zie website van hem waarin hij andere klanten heeft geholpen om die knoppen te activeren.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”