Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

'07 Clubman Cooper S - Sleeper to be

Plaats hier de foto's en specs van je trots.
Gebruikersavatar
CasperZ
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 20 jul 2017, 22:15

03 jul 2018, 20:55

@Martijn Thanks! Ik ga 'm gelijk toevoegen als ik mijn clubbie terug heb van Martijn Schols.

Kleine update verder:
Vandaag naar Martijn Schols gereden voor het lang geanticipeerde blok met gesmede zuigers. Bij aankomst trok Martijn de motorkap open, en zag het gelijk: "Die van boven is lek". Daarna trok hij wat turbo slangen los, en kwam overal olie tegen. Daarna nog een kleine check van de Turbo, en dat zag er ook niet meer gezond uit. Turbo dus ook naar z'n grootje.

In plaats van dat ik Shrek dus achterliet voor een nieuw kloppend hart, heb ik hem nu dus achtergelaten voor een nieuwe kop en een frisse wind door de haren. Dat icm het flushen van het blok, en andere "schoonmaak acties".
Het zou volgens Martijn zo maar kunnen dat het olieverbruik dus niet zo zeer aan de inwendige onderdelen van mijn blok, maar aan de externe aanhangsels lag. Nu eerst maar eens deze dingen aanpakken, en dan daarna even zien hoe het gaat.

Waarschijnlijk is die met een week klaar, dus dan kan de Milltek eronder! #neverstopmodding
Gebruikersavatar
Markos
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 229
Lid geworden op: 23 feb 2013, 11:03
Locatie: Enschede

03 jul 2018, 21:45

Het andere blok ga je later nog swappen?
Groeten, Mark

2008 Mini Clubman Cooper S, 1991 Mini Cooper, 2007 Ford S-Max 2.5T, 1986 VW T3 Westfalia, 2000 VW T4 California
Gebruikersavatar
CasperZ
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 20 jul 2017, 22:15

15 jul 2018, 15:20

Yes Mark! Dat is nog wel het plan. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er toch behoorlijk wat meer power uit komt, dan origineel. Dus dan lijkt het me, met het oog op de toekomst en duurzaamheid, toch verstandig om het blok ook grondig aan te pakken. Maar nu dus eerst maar even met dit package rijden, en eventueel nog een klein modje hier en daar, en het even aankijken. Met een aantal maanden maar weer met Martijn contact zoeken, en even kijken hoe en wat.
Gebruikersavatar
CasperZ
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 20 jul 2017, 22:15

09 aug 2018, 19:59

UPDATE!

Vlak voor de vakantie de MINI mogen ophalen bij Martijn Schols. Zoals al eerder vermeld, helaas niet met nieuw kloppend hart maar met een aantal (blijkbaar) hoognodige reparaties. De auto loopt, en trekt nu echt een stuk beter! Helaas wel een klein dingetje gevonden, dat nu met de nieuwe turbo, het blok een beetje lijkt in te houden bij volgas. Dit ondervond Martijn al bij het inrijden/testen van de nieuwe turbo. Het lijkt alsof de nokkenas sensor ingrijpt, en dat het blok soms "pingelt". Martijn heeft al het mechanische gecheckt, en dat is allemaal tip-top in orde.
Nog even kort contact gehad met Beek over de software, maar daar kwamen ook nog een aantal mogelijke boosdoeners uit. Binnenkort dus maar even een afspraak maken bij Beek om dit uit te zoeken. To be continued...

In de tussentijd nog even op en neer geweest naar Spanje met Shrek, en (gelukkig) geen enkele problemen gehad.

Om ene meneer Cruyff maar te quoten, elk nadeel heb z'n voordeel. Doordat de plannen bij Martijn in eerste instantie bij reparaties blijven, viel de rekening ook wat lager uit. Dus maar de Milltek bij Beek besteld. Afgelopen dinsdag een brug gehuurd, en de uitlaat onder de MINI gemonteerd.
WAT EEN GELUID GEEFT DAT! De clubman wordt er een soort van boos monster van! Echt heel dik!

Ook besloten, na de afgelopen reparaties, de auto nu eerst even goed te maken en goed na te denken over de volgende stappen met de Clubman. De komende tijd geen mods, maar nadenken en eventueel repareren. En vooral genieten van het enorme geluid dat de Milltek produceert!

Afbeelding

Afbeelding
Gebruikersavatar
CasperZ
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 19
Lid geworden op: 20 jul 2017, 22:15

09 aug 2018, 20:04

Oh! En op de terugweg van Martijn, bij Davy nog "even" een setje R112's opgehaald. Stond al langer op het verlanglijstje, maar ze staan beter dan ik had durven dromen!


Afbeelding
PS. Durf het bijna niet te vragen, maar hoe verander ik (tijdelijk) het onderwerp van de Thread?
Gebruikersavatar
Markos
Mod virus alert!
Mod virus alert!
Berichten: 229
Lid geworden op: 23 feb 2013, 11:03
Locatie: Enschede

12 aug 2018, 14:17

In je eerste post kun je het topic onderwerp wijzigen.

Staat cool met die R112's! Maar had je niet liever staal gehad voor de sleeperlook? ;)
Groeten, Mark

2008 Mini Clubman Cooper S, 1991 Mini Cooper, 2007 Ford S-Max 2.5T, 1986 VW T3 Westfalia, 2000 VW T4 California
Plaats reactie

Terug naar “Show your ride”