Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Zoemend geluid van rechtsvoor

De 1e generatie waar het allemaal mee begon in 2001
Plaats reactie
ArjandeV
Enthousiast
Enthousiast
Berichten: 112
Lid geworden op: 26 jun 2008, 20:27
Locatie: Ede

15 aug 2018, 23:06

Vandaag een cooper S gekocht. Tijdens de proefrit geen gekke dingen, alles gecheckt en dus gekocht.

Nadat ik wat aan het rijden was begon me een bepaalde toon te irriteren. Ik heb geprobeerd een filmpje te maken en je hoort het hoge geluid vrij goed volgens mij. Idee dat het van rechtsvoor komt. Het is niet altijd maar als ik even gas geef komt het wel weer terug. Gevoel dat het iets met stuurbekrachtigingspomp is ofzo? Maar geen idee?Het is het hoge geluid alsof er een stofzuiger aan staat. Airco alles heb ik al uitgezet, maar blijft.
R53 :D
RoofsUp!
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 25
Lid geworden op: 07 sep 2016, 10:38
Locatie: Zutphen

17 aug 2018, 15:44

Ik denk dat jij niet bekend bent met een R53, deze zijn namelijk ALTIJD voorzien van een supercharger.
Kenmerkend aan de supercharger is dat ze een whine geven. Bij gas gaat die whinen, en de toon neemt toe naarmate je klimt in toeren. Is dat niet wat je bedoelt?
Gebruikersavatar
DennisHart
Site Admin
Site Admin
Berichten: 905
Lid geworden op: 02 nov 2015, 23:07
Locatie: Zoetermeer
Contacteer:

17 aug 2018, 16:20

Toon is wel heel konstant, zelfs als die afremt....
Groeten Dennis
(mede) Beheerder NewMINIclub
________________________________________________________________
It takes 8,460 bolts to assemble an automobile, and one nut to scatter it all over the road.
Afbeelding
SYR
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

17 aug 2018, 21:54

Motor van de blazer/ventilator? Al eens geprobeerd om die op een andere snelheid te zetten, en horen wat er dan met geluid gebeurd?
Of de radio eens uitdoen (echt uit, niet alleen volume laag), dat de radio of versterker niet ergens een gek signaal opvangt?
Stuurbekrachtiging zou je kunnen testen door in stilstand eventjes volledig links of rechts te sturen. En dan aanhoren of het geluid anders wordt.
Plaats reactie

Terug naar “MINI R50 (One/Cooper), R52 (Cabrio), R53 (Cooper S)”