Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Lekkage passagier bij deurruber

Plaats reactie
Ben1
4 op een rij!
4 op een rij!
Berichten: 183
Lid geworden op: 12 jun 2017, 13:07

13 sep 2018, 18:11

Beste allemaal,

Ondanks bij een grote bui bemerkte ik dat aan de kant van de passagierzijde de vloer zeik nat was. Eerst dacht de bmw aan een lekkage van de kachelmotor of zo iets maar dat was het toch niet.. gelukkig.
Tot ik bij een heftige bui zag dat het via de deurruber ter hoogte van het zekeringkastje er dan druppels naar binnen komen. En dan na een uur is het weer zeiknat de vloerbedekking wat of hoe dringt dringen de druppels binnen ? Het rubber is niet uitgedroogd of zit goed geplaatst dus goed aangeslagen en niet bobbelig of zo. Wie heeft dit ook gehad of herkend dit verhaal en kan ik of mag ik dan de gouden tip. De bmw dealer vond het ook niet meer leuk om 4 keer in de wasstraat rond te gaan en geen conclusie te hebben voor mij.. ze snappen er ook niks van :O
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1622
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

13 sep 2018, 20:16

Al geprobeerd om met een waterslag water ter hoogte van het zekeringkasten door de naad tussen deur en chassis te spuiten om te kijken of er water binnen dringt. Zo niet, dan langzaam via de opening met de waterstraal naar boven. Er moet een punt komen dat je het water binnen ziet komen. Kan zelfs zo maar zijn dat het via de bovenzijde rubber binnendringt en ter hoogte van zekeringkasten pas naar buiten komt. Het je een panoramadak? Zo ja dan de afwatering controleren op verstopping.


succes

Milco
Plaats reactie

Terug naar “Exterieur”