Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Airco schakelschema

De 1e generatie waar het allemaal mee begon in 2001
Plaats reactie
Meriam
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 17 dec 2017, 22:21
Locatie: Emmen

16 sep 2018, 11:57

Hoi all,

Wie kan mij helpen aan meer Elektra info voor een Cooper Chili 2003
Airco pomp krijgt geen spanning
Zekeringen 5 en 30 A zijn oke, staat spanning en geeft spanning door.
Het relais ontvangt spanning op de klemmen 30 en 86.
Controle relais werking is goed en schakelt als er separaat spanning op wordt gezet.

Groen lichtje knippert in de schakelaar.
Zit er ergens een drukschakelaar om de spanning door te zetten naar (massa 85 relais schakeling) (87 naar aircomagneetklep)
Wie kan mij helpen

m.vr.gr.
André Habing
Emmen
06-53281063
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

16 sep 2018, 16:01

Voor een schema, kijk eens op https://www.newtis.info/

Maar zonder schema... knipperend lampje in de airco-schakelaar, dat is bijna 100% kans op een te lage druk in het systeem. Dus toch naar een shop, en laten meten/nakijken. En eventueel bijvullen, liefst met detectievloeistof. Mocht de airco ergens lekken, dan is het eenvoudiger het lek te vinden.
Plaats reactie

Terug naar “MINI R50 (One/Cooper), R52 (Cabrio), R53 (Cooper S)”