Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Veel olieverbruik Mini Cooper Contryman 2012

Hoe kom ik sneller vooruit, door de bocht en uit de modder.
Plaats reactie
Mariannakl
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 okt 2018, 12:53

18 okt 2018, 14:12

Met veel plezier kocht ik 2 jr geleden een Mini Cooper Contryman van 2012 incl 2 jaar Mini Next Garantie. Heel snel bleek dat de Mini een veel te hoog oliverbruik heeft , 1 liter per 3000 km .
BMW Nederland vindt dit een prima verbruik wat binnen hun Marge valt . Ik ben echt helemaal niet gelukkig met dit verbruik . Hoe pak ik dit aan ?
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

18 okt 2018, 19:00

Beste Marianna,

ik heb hetzelfde ondervonden met mijn MINI. Eigenlijk van begin af aan regelmatig peilen en indien nodig bij vullen. Mijn verbruik was vergelijkbaar en heb iets gewonnen door een dikkere olie te gebruiken. Ik had eerst CASTROL 5W30 en ben geswitcht naar MOTUL 5W40. Hierdoor is mijn verbruik gedaald naar 1 liter op de 4000-5000km. Mijn R56 heeft er ondertussen 280.000km op staan dus dat ie wat olie verbruikt is wel normaal. Wat is je kilometerstand en welk blok heb je, N12, N14, N16 of N18?

Wat ik even niet begrijp, je geeft aan dat je 2 jaar geleden de MINI aangekocht hebt met 2 jaar Mini Next Garantie en dat al heel snel bleek dat hij een hoog olieverbruik heeft. Waarom heb je dit niet eerder aangekaart in begin van de garantie tijd? Heb je nog garantie? Als je dat meteen gemeld had had je toen misschien de auto kunnen teruggeven omdat ie niet voldoet, nu naar 2 jaar wordt dat toch wat moeilijker.

Voor wat betreft het olieverbruik van 1 liter op 3000 km, het valt inderdaad binnen hun specs, zelfs gehoord dat ze 1 liter op 1000km nog normaal vinden. IK heb naast de R56 N12 Cooper blok een R55 Clubman Facelift met N16 Cooper blok en die gebruikt nagenoeg geen olie.

Je kunt altijd de dealer in gebreke stellen maar dan had je dat naar mijn beleving meteen toen je het ontdekte moeten doen. Nu heb je er 2 jaar mee gereden. Mocht je een rechtsbijstandverzekering hebben zou je hun om advies kunnen vragen.

Succes,

Milco
Mariannakl
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 okt 2018, 12:53

18 okt 2018, 19:52

Dank voor je reactie ! Ik loop al inderdaad ruim een jaar rond met dit probleem en zeker op tijd aangekaart bij de dealer . Echter wat ze doen is olie erbij vullen als de auto erom vraagt en zoals al zei de BMW vindt het verbruik prima . Niets aan de hand volgens de BMW. Er zit een thp motor in begrijp ik , met de kennis van nu had ik deze auto nooit gekocht !
dennisR56
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 15
Lid geworden op: 16 okt 2018, 20:23

18 okt 2018, 21:11

ze vullen idd alleen de olie bij, pas als hij 1op 1500 gaat verbruiken gaan ze wat doen. uit eindelijk heb ik bij beide R56 n12 en F56 met b36 motor elke keer nieuwe carter ventilatie en een olie flush gedaan, hiermee heb ik bij de R56 een verbuik van 1op 6000 en bij de F56 (85000 op de teller) een verbruik van 1op 5500. misschien toch een optie om daar eens naar te kijken,
Plaats reactie

Terug naar “Motor- en onderstel (tuning)”