Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Weinig geluid via Telefoon

Plaats reactie
mail2martijn
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 2
Lid geworden op: 04 nov 2018, 21:09

07 nov 2018, 15:01

Hallo Allemaal,

Ik ben hier nieuw en heb geprobeerd te zoeken of dit al eerder is gemeld maar kon het niet echt vinden. Dus sorry als ik niet goed gekeken heb😉. Zodra ik mijn telefoon met het multimedia systeem koppel (via USB) dan is de output van het geluid (Spotify) heel zacht. Ik heb dan het volume van de iPhone op max staan en moet dan de volume knop van het systeem op bijna max zetten. Zodra ik dan switch naar radio ben ik doof 😉. Kent iemand dit en is het “op te lossen”

Bedankt
Ik heb trouwens een Thunder Grey F56S
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1622
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

07 nov 2018, 21:41

Is het misschien zo dat er binnen de app spotify ook een aparte volume control zit die dicht staat? Ik heb helaas 2de generatie MINI's dus die werken dan net weer wat anders dan de 3de generatie.
Gebruikersavatar
louisvdd76
Racende reporter
Berichten: 6224
Lid geworden op: 28 okt 2016, 23:10
Locatie: Molenhoek

08 nov 2018, 08:37

Dat ligt aan de USB kabel. Heb ik met een nep kabel ook gehad. Ik vind kabel systeem sowieso slecht dus ben voor Tune2air gegaan. Werkt perfect bi Bluetooth.
Empo
Leerling Mini lid
Leerling Mini lid
Berichten: 16
Lid geworden op: 04 okt 2018, 11:21

09 nov 2018, 13:29

Ik vind de volume van de bluetooth audio / usb ook veel lager dan de dab+ radio. In mijn oude auto kon ik de bluetooth volume een “boost” geven. Dat lijkt in de mini niet te kunnen...
mackeessie
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 6
Lid geworden op: 08 dec 2010, 00:24

11 nov 2018, 01:23

Bij mij werkt het perfect, USB kabel Lightning in iPhone naar USB van de Mini. Ik kan niet eens mijn volume met de iPhone harder of zachter zetten. Ik heb nu een iPhone X, maar met de vorige iPhone 6s ging het ook prima. Wel een goede kabel gebruiken dus niet de koptelefoon ingang gebruiken. Er zijn van die gesplitste kabels Lightning en koptelefoon plug, maar dat werkt niet goed als je een goedkope versie gebruikt. Is ook niet nodig. Ik gebruik alleen geen Spotify, maar Deezer of Apple music. Werkt allebei goed en ook de Nederland FM app of de NPO app's geven prima geluid en volume. Ook de TomTom Go navigatie op de iPhone komt goed door. Ik kan gewoon schakelen tussen de normale radio en iPhone zonder volume verschil.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”