Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Gevoeligheid lichtsensor

De binnenkant van de 2e generatie MINI, alles over het interieur, audio, navigatie, carkits etc..
Plaats reactie
Gebruikersavatar
RonaldR56
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 okt 2018, 19:51
Locatie: Den Haag

24 dec 2018, 22:04

Is de gevoeligheid van de lichtsensor in te stellen? Het geval is dat het dimlicht via lichtsensor alleen uitgaat als de zon er vol opstaat. In schaduw of bij bewolking gaat het dimlicht direct weer aan. Is dit standaard zo bij Mini of zou ik aan een andere lichtsensor moeten? Mijn ervaring met lichtsensoren is dat het dimlicht uit zou moeten blijven bij schaduw of bewolking.
‘07 Mini Cooper Chili
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

25 dec 2018, 09:45

Is er een nieuwe ruit ingezet? (Zit er nog een MINI-logo in het hoekje?) Want na het plaatsen van een andere ruit, moet de lichtsensor opnieuw gekalibreerd worden. En die stap wordt soms niet uitgevoerd.
Oh, en ja, de gevoeligheid is via coderen aan te passen, alhoewel vele mensen niks van de andere standen merken. Dus of het überhaupt effect heeft...
Gebruikersavatar
RonaldR56
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 okt 2018, 19:51
Locatie: Den Haag

25 dec 2018, 14:24

Ik heb geen idee of er een andere ruit in zit. Binnenkort laat ik de ruit sws vervangen aangezien van de voorruitverwarming maar twee lijntjes werken. Kalibreren kan alleen bij de dealer?
‘07 Mini Cooper Chili
Gebruikersavatar
Robert
Volledig MINI minded!
Volledig MINI minded!
Berichten: 2497
Lid geworden op: 28 okt 2016, 06:46

25 dec 2018, 21:10

Als er op de voorruit een MINI-logo zit (in het hoekje met info over de ruit), dan is het hoogstwaarschijnlijk nog de originele ruit. Of een vervanger door de dealer geplaatst, en dan kun je er eigenlijk wel vanuit gaan dat diezelfde dealer ook de sensor opnieuw afstelt.
Als er een andere firma een ruit heeft geplaatst, ligt het er maar net aan hoeveel kennis, kunde en apparatuur die firma heeft.

Doet je ruitenwisserinterval-sensor het nog nog wel goed? Want dat is 1 module samen met de lichtsensor.

Bij vervanging van de ruit, dus in de opdracht meenemen dat men de sensor opnieuw afstelt/kalibreert. Ook als de huidige sensor wordt teruggeplaatst moet ie opnieuw worden afgesteld. (Eigenlijk resetten van de RLS-module. RLS=Rain Light Sensor.)
Gebruikersavatar
RonaldR56
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 42
Lid geworden op: 29 okt 2018, 19:51
Locatie: Den Haag

26 dec 2018, 01:11

De regensensor werkt nu naar behoren, deze deed het tot voor kort niet maar dat bleek een kapotte zekering te zijn. Ik had daarna het idee dat de lichtsensor het nog niet deed omdat het dimlicht continu aanbleef, maar van de week reed ik in de volle zon en zag de verlichting uitgaan. Dus de lichtsensor werkt wel maar alleen bij volle zon.

Net ff gecheckt, de ruit is inderdaad niet origineel Mini, die is al eens in Duitsland vervangen.
‘07 Mini Cooper Chili
Chasah
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 26
Lid geworden op: 29 jan 2014, 17:26

28 dec 2018, 22:20

Normaal gesproken, als de stekker van de sensor niet losgehaald wordt, hoeft de sensor niet opnieuw geklibreerd / ingelezen worden. Er kan iets mis zijn met het ruit, kleine afwijking oid. Ik heb zelf hetzelfde probleem, ik zal volgende week eens proberen of kalibreren resetten effect heeft.
Plaats reactie

Terug naar “Interieur en audio”