Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Owners manual Cooper 1.6 2005

Zoek je iets voor je MINI of van MINI, zet het dan hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
George57
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 31 dec 2018, 17:37
Locatie: Lochem

02 jan 2019, 13:50

Zoek een mooi setje instructieboekjes voor rijders van de eerste generatie Mini's, toen bij aankoop van een nieuwe Mini in een omslagmapje erbij geleverd. Dit setje ontbrak namelijk bij de aankoop van mijn Cooper 1.6 Chili uit 2005, wil het graag compleet maken.
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

02 jan 2019, 15:55

Allemaal te bestellen bij de Ekris MINI webshop: https://minishop.ekris.nl/58554-mini-co ... sartikelen

Kijk wel goed uit bij bestellen dat je de Nederlandse gebruikershandleiding (NL) besteld.
Bij twijfel kun je ook even telefonisch contact met hun zoeken. Hiernaast, mocht je online bestellen is het nog even raadzaam om te kijken of je nog Ekris korting krijgt op deze artikelen, zie voor inloggegevens/procedure: viewtopic.php?f=101&t=36274

Succes,

Milco
Gebruikersavatar
George57
Nieuw Lid
Nieuw Lid
Berichten: 7
Lid geworden op: 31 dec 2018, 17:37
Locatie: Lochem

03 jan 2019, 11:43

Dank je Milco, heb alles in de Ekris webshop gevonden en ga het bestellen. Zo te zien heb ik alleen een radio/cd speler in mijn Cooper uit 2005, geen navigatie-systeem; maar daar zijn inmiddels toch al geen updates meer voor beschikbaar begrijp ik dus hoeft de navi-handleiding sowieso niet meebesteld te worden. Was het oem navi-systeem destijds geen standaard-onderdeel maar een optie die eventueel erbij gekozen kon worden ?
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

04 jan 2019, 01:33

Was volgens mij geen standaard maar een optie net als bij de 2de en 3de generatie. Je naast het professionele navigatie ook de losse navigatie met beugel achter de toerenteller.
Plaats reactie

Terug naar “Te koop gevraagd/gezocht”