Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

NewMINIclub Kalender 2019

Ook in 2019 worden er weer ritten georganiseerd door en voor elkaar. Organiseer je er één, plaats het dan hier.
Gebruikersavatar
Schroefie
Wingman
Berichten: 1633
Lid geworden op: 02 jan 2014, 19:12
Locatie: Veghel

13 jan 2019, 14:09

Beste leden, gisteren 12 januari 2019 hebben we tijdens de officiële opening van het JCW Experience Center bij Ekris Veenendaal de NewMINIclub jaarkalender gepresenteerd, tevens was er voor de leden de mogelijkheid om kennis te maken met de nieuwe Hoofdsponsor Ekris.

Er worden jaarlijks 4 events samen met Ekris georganiseerd en dat zijn dit jaar de Ekris MINI Night Rally, de Ekris Bloembollenrit, NewMINIclub Live event te Duiven, en een Ekris MINI Mistery event.
Hiernaast zullen we eind mei aanwezig zijn in Engeland bij het MINI@Home event van Luxewerx in Oxford en tevens de MINI fabriek in Oxford bezoeken. Mocht je interesse hebben dan moet je er snel bij zijn want de tickets voor het MINI@Home event gaan snel en voor het bezoek aan de MINI fabriek te Oxford zijn nog zo'n 9-tal plaatsen ter beschikking.

Max organiseert dit jaar wederom de MINI elfstedentocht in de maand juni en zullen we ook weer aanwezig zijn bij het Britisch Festival in Zandvoort. Voor de snelle jongens onder ons die graag het circuit op gaan is er in augustus weer de mogelijkheid om te racen op de MINIparts24 Trackday.

In september staat er een goede doelen rit op de kalender waarbij we als NewMINIclub, KiKa gaan ondersteunen. Sander, de organisator van MINI & Planes (al 3 jaar op rij) en werkzaam op de Vliegbasis Gilze Rijen wilde heel graag een keer met de NewMINIclub een rit organiseren voor KiKa en daar wilde we als NewMINIclub graag onze medewerking aan verlenen. Sander en zijn vrouw hebben een dochter die helaas ernstig ziek is, hij heeft daar tijdens de jaarkalender presentatie uitleg gegeven hoe het idee, de rit en de aanleiding van de rit tot stand is gekomen.

In November 2019 staat ook weer de MINI's in de Bush in de planning, daar is Wim Slagboom achter de schermen weer druk mee, meer daarover zal na de zomer duidelijk worden. Dit geldt voor de meeste events, de eerste op de rol is de Ekris MINI Night Rally op 17 februari, de tickets gaan hard dus wees er op tijd bij.

Vanuit de bestuurders van de NewMINIclub veel (rij)plezier bij de MINI events


Afbeelding
Plaats reactie

Terug naar “Events 2019”