Database lek NewMINIclub forum!

Op de Nederlandse techwebsite Tweakers werd op 17 januari melding gemaakt dat gebruikersgegevens van verschillende Nederlandse websites gelekt zijn. Het forum van de NewMINIclub werd hier ook expliciet in genoemd.

Het zou een dump betreffen van de gebruikersgegevens van februari 2018. Echter is dit op dit moment niet te controleren omdat de gelekte gegevens inmiddels al zijn verwijderd. Het betreft de gegevens tot eind februari 2018.

Sinds maart 2018 is het nieuwe forum actief geworden en is daarmee het lek ook gedicht.

Gebruikers die zich na maart 2018 hebben geregistreerd zijn daardoor veiliggesteld.

Na onderzoek blijkt dat alleen de e-mail adressen bruikbaar / leesbaar zouden kunnen zijn. De wachtwoorden zijn vanaf phpBB versie 2 al versleuteld en daardoor niet leesbaar. Echter de hack kwam uit het forum die toen nog niet bijgewerkt was. En er bestaat altijd een kans dat het toch leesbaar zou kunnen zijn. De NewMINIclub heeft zelf niet de expertise noch de financiële middelen om een externe expert in te schakelen en dit uit te zoeken.

Wij zijn vanuit de privacy wetgeving verplicht dit lek te melden aan alle forumgebruikers. Daarom het dringende verzoek aan alle forumgebruikers, om het wachtwoord welke gebruikt werd voor het aanmelden op het NewMINIclub Forum zo spoedig mogelijk te wijzigen en deze niet meer te gebruiken. Veel gebruikers hanteren (helaas) vaak dezelfde wachtwoorden voor verschillende websites.

Bezoekers die het forum bezoeken zullen allemaal gedwongen worden om hun wachtwoord te wijzigen. Het wachtwoord zal ook moeten voldoen aan een aantal eisen (minimaal 10 karakters waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 cijfer en 1 symbool).

Wij doen alles wat mogelijk is om het nieuwe forum technisch beter te beveiligingen. Sinds wij het forum in maart 2018 hebben overgenomen zijn er verschillende updates geïnstalleerd en ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen geïmplementeerd.
Dit blijven we doen en we zijn daarom ook de verschillende leden dankbaar die ons hierbij helpen. Vooral ook diegene die het vandaag bij ons kenbaar hebben gemaakt.

Mocht je nu problemen hebben met het aanmelden of als je na aanleiding van dit bericht vragen hebt dan gaarne een e-mail versturen aan forum@newminiclub.nl .

Bestuur NewMINIclub en de beheerders van het forum.

Bimmercode opties

Van alles over de 3de generatie MINI.
RobPt
One wheel wonder
One wheel wonder
Berichten: 34
Lid geworden op: 19 dec 2018, 21:34
Locatie: Portugal
Contacteer:

13 jan 2019, 23:35

Omdat zo af en toe Bimmercode voorbij komt heb ik een PDF document als bijlage gevoegd met een overzicht van alle ondersteunde coderingsopties. Info komt van de website Bimmercodeapp. Vond het zelf n.l. erg vervelend om alle onderwerpen open te moeten klikken en steeds heen en weer te moeten scrollen. Daarom, na alles opengeklikt te hebben, alle tekst geselecteerd en in Word geplakt en het als PDF opgeslagen. Alleen de in mijn geval relevante pagina's heb ik geprint en bewaar ik bij de voertuigdocumentatie. Op die pagina’s heb ik alle aanpassingen die ik gemaakt heb genoteerd d.w.z. de 'oude' en de 'nieuwe' instellingen. Leek me makkelijker dan iedere keer op de website weer te gaan moeten zoeken waar iets ook al weer te vinden is in het geval ik iets wil terugzetten of wjzigen. Laat staan dat gepiel op m'n smartphone! Uiteraard moet je ook door het PDF-document scrollen maar zodra je gevonden hebt waar je mee aan de gang wilt print je die pagina('s) uit en duik je daarmee je auto in. De zgn. Expert mode is alleen te benaderen op je smartphone als je via de OBDII-adapter met je auto verbonden bent.

Wellicht bruikbaar voor anderen. Kortom, kijk zelf maar of je er iets mee kunt. Zo niet dan .......GGW :wink:

Op dit moment is Bimmercode alleen te gebruiken voor de Mini's die in dit sub-forum aan de orde komen.

Opm.: Het PDF-bestand wordt gedownload en afhankelijk van je OS en je instellingen opent Acrobat Reader automatisch het bestand.

Rob
Bijlagen
Bimmercode opties.pdf
Bimmercode opties
(173.64 KiB) 18 keer gedownload
Typefouten of grammaticale onjuistheden zijn ontstaan tijdens het verzenden van het bericht!
Plaats reactie

Terug naar “MINI-Talk”