Close

20 jaar new MINI

München/Oxford/Swindon. Een succes dat nu al twee decennia duurt: Begin 2001 startte de productie van MINI carrosseriedelen in Swindon. En iets later, op 26 april 2001, rolde de eerste nieuwe MINI van de band in Oxford. Sindsdien heeft MINI in Groot-Brittannië meer dan vijf miljoen premium auto’s gebouwd. Alleen al in de fabriek in Oxford worden momenteel de MINI 3-deurs, de MINI 5-deurs en de MINI Clubman gebouwd, evenals de volledig elektrische MINI Cooper SE – allemaal samen op dezelfde productielijn.
 
Oliver Zipse, voorzitter van de raad van bestuur van BMW Group, was van 2007 tot 2008 verantwoordelijk voor de productie in de MINI fabriek in Oxford. Ter gelegenheid van de 20e verjaardag van de start van de productie zegt hij: “Mijn gelukwensen aan iedereen in de MINI-fabrieken Oxford en Swindon voor het bereiken van zo’n grote productiemijlpaal. Ik heb nog steeds heel goede herinneringen aan mijn tijd in Oxford. Het was een waar genoegen om te werken in de thuisbasis en het hart van het MINI merk met zulke innemende en gepassioneerde mensen, waarvan bijna een kwart deze 20 jaar of meer heeft gewijd aan het bouwen van onze auto’s.”

Momenteel werken er meer dan 4.500 hooggekwalificeerde werknemers in de MINI fabrieken in Oxford en Swindon, waaronder 130 leerlingen. Samen zorgt dit sterke team ervoor dat er elke dag ongeveer 1.000 MINI’s op het eiland worden geboren – elke 67 seconden één.

Peter Weber, sinds 2019 Managing Director van de fabrieken in Oxford en Swindon, voegt hieraan toe: “Ik ben ontzettend trots op onze teams in Oxford en Swindon en het ongelooflijke werk dat zij doen. Hun voortdurende inzet en passie in de afgelopen 20 jaar heeft bijgedragen aan het versterken
MINI’s reputatie over de hele wereld.”

De fabrieken in Oxford en Swindon hebben al een zeer lange traditie als productielocaties: Al 65 jaar (Swindon) en zelfs 108 jaar (Oxford) worden er auto’s gebouwd. Lange tijd gebeurde dat in stilte, maar de laatste jaren is de fabriek in Oxford uitgegroeid tot een trekpleister voor toeristen. De bekroonde MINI fabrieksrondleiding aldaar heeft intussen zo’n 26.000 MINI fans in vervoering gebracht.

De fabriek in Oxford zette in 2020 een energieke stap in de toekomst toen de MINI Cooper SE, het eerste volledig elektrische model van het merk, van de productielijn rolde.

En dat was nog maar het begin: Begin 2030 zal MINI het eerste merk van BMW Group zijn waarvan het volledige modellengamma uitsluitend door elektriciteit wordt aangedreven. In de afgelopen 20 jaar hebben de fabrieken in Oxford en Swindon een beslissende rol gespeeld in de verduurzaming van de MINI productie en zijn ze onmisbaar voor de strategie van de BMW Group om de uitstoot verder terug te dringen.