Close

MINI COOPER SE ONTHULD

Met de komst van de MINI Cooper SE is volledig elektrisch rijden nu ook in de unieke stijl van MINI te ervaren (gemiddeld brandstofverbruik: 0,0 l/100 km; gemiddeld stroomverbruik: 18,0 – 15,5 kWh/100 km; gemiddelde CO2-emissie: 0 g/km*). De MINI combineert duurzame mobiliteit met het rijplezier, expressieve design en de premium kwaliteit die zo kenmerkend zijn voor MINI. Het eerste volledig elektrische model van het Britse merk biedt het typische pure MINI gevoel en maakt lokaal emissievrij rijden mogelijk.

Een 135 kW (184 pk) sterke elektromotor met directe vermogensafgifte, karakteristieke voorwielaandrijving en een innovatief systeem voor rijdynamiek met wielslipbeperking zorgen voor die typische wendbaarheid van een MINI, beter bekend als go-kart feeling. De modelspecifieke lithium-ion-accu maakt een actieradius tot 232 kilometer* (WLTP) mogelijk. De hoogvoltage-accu is laag in de bodem van de auto geplaatst, waardoor er geen concessies worden gedaan qua bagageruimte in vergelijking met de conventioneel aangedreven MINI 3-deurs.

Met de nieuwe MINI Electric doet het Britse merk opnieuw een vooruitstrevende zet op het gebied van stedelijke mobiliteit. 60 jaar geleden vormde het revolutionaire design van de klassieke Mini de basis voor maximale interieurruimte op een minimale oppervlakte. De MINI werd gelanceerd in 2001 – een moderne herinterpretatie van creatief ruimtegebruik en uniek rijplezier – en vormt om die reden een uniek aanbod in het premiumsegment van compacte auto’s. De nieuwe MINI Electric wordt de eerste volledig elektrisch aangedreven compacte premiumauto en baant het pad voor een duurzame en toch uiterst emotionele rijervaring in de stad.

Vanaf maart 2020 is de MINI Electric verkrijgbaar voor een consumentenprijs vanaf €34.900. Zowel privé als zakelijk leasen kan al vanaf € 499,- per maand.** Geïnteresseerden kunnen de MINI Electric alvast reserveren via de online reserveringtool. Na een aanbetaling van € 1.250,- boeken zij hiermee als een van de eersten een productieplaats voor de MINI Electric.