Close

Derde generatie MINI GP komt in 2020

MINI heeft de beelden vrijgegeven van de nieuwe GP versie van de John Cooper Works. Na het succes van de onlangs gepresenteerde JCW-versies van de Countryman en de Clubman heeft het Britse merk zichzelf overtroffen met een keiharde hatchback.

 

Onder de motorkap van de derde generatie MINI John Cooper Works GP ligt een 2.0 viercilinder motor die komt uit de BMW M135i. De motor combineert een piekvermogen van 306 pk met een maximumkoppel van 450 Nm. Er worden slechts 3.000 exemplaren gebouwd van de derde generatie MINI GP. De GP 3 zal dan ook binnen de 5 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur accelereren.

 

MINI heeft een rondje op de Nürburgring gereden met de MINI John Cooper Works GP om een indicatie te krijgen hoe snel de auto is. Waar de vorige GP een rondje wist te klokken in 8 minuten en 23 seconden, reed de nieuwe versie hetzelfde rondje van dik 20 kilometer in minder dan 8 minuten. Een officiële poging om het baanrecord op de naam van de GP 3 zetten voor een voorwielaangedreven auto is nog niet gedaan. Of MINI een poging gaat wagen om dit te doen is nog niet bekend.

 

De eerste maal dat MINI een topmodel onder de aanduiding GP lanceerde, was in 2006 tijdens MINI UNITED in Misano. De officieel MINI Cooper S John Cooper Works GP kit gedoopte versie was voorzien van een tot 218 pk opgevoerde viercilinder compressormotor. De auto werd door Bertone gebouwd in Italië in een oplage van 2000 stuks. In 2012 kreeg het GP-verhaal een vervolg, zij het ook in een oplage van slechts 2000 stuks.